Na vabilih za kronanje Camilla prvič uradno z nazivom kraljica

Svet 05. Apr 202314:34 0 komentarjev
Camilla
PROFIMEDIA

Soproga britanskega kralja Karla III. Camilla je na vabilih za kronanje kralja prvič uradno omenjena kot kraljica. Po smrti kraljice Elizabete II. je bil Camillin naziv kraljica soproga. Na kronanju bo poleg Karla III. okronana tudi Camilla, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Sprva ni bilo jasno, kakšen naziv bo imela Camilla, ugibanja pa je lani končala kraljica Elizabeta II., ki je dejala, da je njena iskrena želja, da bi bila Camilla priznana kot kraljica soproga.

Vir iz kraljevega dvora je po poročanju dpa pojasnil, da so bile v preteklosti vse soproge britanskih monarhov tudi kraljice, zaradi česar se jim je zdelo kronanje primerna priložnost za začetek uradne rabe naziva kraljica Camilla.

Pri kronanju svojega dedka bo imel pomembno vlogo princ George skupaj s še sedmimi dečki, vsi pa so bili imenovani za častne spremljevalce, ki bodo “spremljali njuna veličanstva med kronanjem”. Gre za družinske prijatelje ali bližnje sorodnike Karla in Camille, vključno s tremi kraljičinimi vnuki.

Zakonca bosta sicer v nedeljo praznovala 18. obletnico poroke, Camilla pa se je v kraljevi družini vživela v svojo vlogo, pri čemer je prejšnji teden s kraljem opravila svoj prvi državniški obisk, še piše dpa.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!