Možu Pelosijeve lobanjo poškodoval pristaš teorij zarote, ki je iskal njo

Svet 29. Okt 202208:25 2 komentarja
Nancy Pelosi
PROFIMEDIA

Paul Pelosi, 82-letni soprog demokratske Nancy Pelosi, predsednice spodnjega doma ameriškega kongresa, je uspešno prestal operacijo, ki jo je potreboval zaradi poškodovane lobanje in drugih poškodb, ki jih je utrpel v napadu na njunem domu v San Franciscu. V dom Pelosijev je nasilno vstopil 42-letni David Depape, ki so mu, kot vse kaže, blizu teorije zarote.

Mož predsednice ameriškega predstavniškega doma Paul Pelosi je uspešno prestal operacijo, ki jo je potreboval po tem, ko je vlomilec v napadu na domu zakoncev Pelosi poškodoval njegovo lobanjo, desno roko in dlani.

Kot so še sporočili iz pisane Nancy Pelosi, zdravniki pričakujejo, da si bo 82-letni Paul Pelosi povsem opomogel, povzema tiskovna agencija Reuters.

Vlomilec, 42-letni David Depape, je v petek skozi drsna vrata vstopil v dom Pelosijev v San Franciscu. Paula Pelosija je poškodoval s kladivom, v njunem domu pa naj bi sicer iskal Nancy Pelosi. Po prvih informacijah je bilo nasilje politično motivirano, saj naj bi vlomilec od moža zahteval odgovor, kje je njegova žena.

Pelosi, ki je kot predsednica predstavniškega doma druga v vrsti za prevzem predsedniške funkcije, če se predsedniku karkoli zgodi, je bila sicer včeraj v Washingtonu. Predsednik ZDA Joe Biden ji je izrekel vso podporo.

Napad je ostro obsodila tudi večina republikanskih politikov, le guverner Virginije Glenn Youngkin je bil mnenja, da je napadalcu uspelo ženo poslati nazaj domov k možu.

Vlom v hišo Nancy Pelosi
PROFIMEDIA

Napad na soproga predsednice predstavniškega doma se je zgodil v dneh pred vmesnimi volitvami, ki bodo v ZDA 8. novembra.

Organi pregona 42-letnemu napadalcu očitajo poskus umora, napad s smrtonosnim orožjem, zlorabo starejšega človeka, pretep in, med drugim, rop. Depape je, kot vse kaže, pristaš teorij zarote. V zadnjih dveh mesecih je na svojem blogu objavil več deset člankov in video posnetkov s sovražno vsebino o ženskah, Hillary Clinton, koronavirusu, Judih, zvezni policiji FBI, ki da se spravlja na nekdanjega ameriškega predsednika Donalda Trumpa, vojni v Ukrajini, podnebnih spremembah in drugem.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje