Naval na vstopnice za Evrovizijo: kljub tehničnim težavam pošle v 30 minutah

Magazin 08. Mar 202310:24 0 komentarjev
Joker Out
Katja Kodba/RTV Slovenija

Začetek predprodaje vstopnic za letošnjo Evrovizijo so zaznamovale tehnične težave na spletni strani za prodajo. Kljub temu so vse vstopnice, ki so bile na voljo, pošle v pičlih 30 minutah.

Vstopnice za letošnje tekmovanje za pesem Evrovizije v Liverpoolu so bile po začetku predprodaje razprodane v 30 minutah. Zaradi velikega zanimanja za ta vsakoletni glasbeni spektakel v Evropi je spletna stran za prodajo vstopnic imela tehnične težave.

Organizatorji Evrovizije so ponudili vstopnice za devet dogodkov, in sicer šest vaj ter dva polfinala in finale, ki jih bodo prenašali po televiziji. Cene so se gibale od 30 do 380 funtov oziroma 33 do 420 evrov, zainteresirani pa so lahko kupili od štiri do šest vstopnic na osebo.

Letošnje tekmovanje bi morala gostiti lanska zmagovalka Ukrajina, vendar vojna tega ne dopušča. Evrovizija bo tako maja potekala v Liverpoolu, ki je znano po več glasbenih zasedbah, med katerimi izstopajo The Beatles.

Za Ukrajince, ki živijo v Veliki Britaniji z veljavnim vizumom, bodo rezervirali skupno 3.000 vstopnic. Te bodo izžrebali.

Finale za pesem Evrovizije bo 13. maja v liverpoolski Areni. Kapaciteta prizorišča je običajno 11.000 sedežev, vendar bo zaradi evrovizijske postavitve odra na voljo le okoli 6.000 sedežev za posamični šov.

Kot je znano, bo Slovenijo na tekmovanju zastopala skupina Joker Out s pesmijo Carpe Diem. Ko smo se z njimi za N1 pogovarjali konec januarja, so bili jasni, da ciljajo na zmago.

Preberite še: Joker Out za N1: Če bo slovenščina ovira, Evrovizija nima smisla (VIDEO)

Joker Out
Joker Out/YouTube

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!