Novinarji razkrili Putinov razkošni dvorec, kjer živi z Alino Kabajevo (FOTO)

Svet 02. Mar 202311:53 4 komentarji
Putinov dvorec
Profimedia

Po poročilu ruske raziskovalne strani Proekt media naj bi ruski predsednik Vladimir Putin skupaj z domnevno življenjsko sopotnico Alino Kabajevo živel na podeželskem posestvu ob Valdajskem jezeru približno 400 kilometrov stran od prestolnice. Na zemljišču, na katerem stoji več stanovanjskih objektov, naj bi bilo tudi otroško igrišče za njune otroke.

39-letno dvakratno olimpijsko prvakinjo v ritmični gimnastiki Alino Kabajevo že dolgo povezujejo z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom. Bila naj bi namreč njegova dolgoletna partnerka ter mati treh Putinovih otrok. Po poročanju ruske raziskovalne strani Proekt media, naj bi Kabajeva živela v vili na posestvu ruskega predsednika, ki leži približno 400 kilometrov severozahodno od Moskve. Posestvo, vredno 120 milijonov ameriških dolarjev (slabih 113 milijonov evrov, op. a.), naj bi Putin kupil prek t. i. črnega sklada s sedežem na Cipru. Gradbena dela za rezidenco je vodilo podjetje v lasti ruskega poslovneža Jurija Kovalčuka, ki je med drugim znan kot Putinov bančnik.

Dvorec, ki se razprostira na skoraj 1.208 kvadratnih metrih, so začeli graditi leta 2020 in ga končali dve leti pozneje. Zgrajen je v slogu ruske dače, podatke raziskave povzema Yahoo newsNeimenovani viri so za Proekt media navedli, da so v prostorih videli otroke, satelitski posnetki, ki so nastali med letoma 2016 in 2020, pa naj bi v gozdu razkrili igrišče. Posestvo naj bi sicer pogosto obiskovale daljne sorodnice Kabajeve, ki jih opisujejo kot njene ‘spremljevalke’. Hiša, v kateri naj bi bivala Kabajeva, sicer stoji le 800 metrov stran od Putinove najbolj varovane rezidence.

Fotografije dvorca, ki jih je razkril gradbeni direktor – ta je na posestvu služboval do leta 2005, prikazujejo razkošno notranjost, ki naj bi jo navdahnila Putinova ljubezen do rojstnega mesta Sankt Peterburg in tamkajšnjega muzeja Ermitaž. O obstoju vile je leta 2021 prva poročala ekipa ruskega opozicijskega voditelja Alekseja Navalnega, ki je trdil, da so bila za najem nepremičnine od poslovneža Kovalčuka uporabljena proračunska sredstva. Preiskava raziskovalne strani se je sicer opirala na dokumente, ki jih je predložil neimenovani žvižgač, opisan kot izvršni direktor v ‘poslovnem imperiju enega od predsednikovih najbližnjih prijateljev’ in je bil neposredno vpleten v upravljanje podjetja s sedežem na Cipru. Žvižgač naj bi stopil v stik z novinarji, saj naj bi bil ogorčen nad rusko invazijo na Ukrajino.

Skrivnostnost njunega razmerja

Tako ruski predsednik kot Kabajeva sta v preteklosti večkrat zanikala, da bi bila v zvezi. Neimenovani uradniki, ki so se v preteklosti udeležili Putinovih zabav, so povedali, da ju nikoli niso videli skupaj, a da ne dvomijo o njunem razmerju. O naravi njunega dogovora naj bi bili seznanjeni le najvišji uradniki predsednikovega varovanja. Znak, da sta Kabajeva in Putin tesna prijatelja, naj bi bilo tudi, da je Kabajeva od leta 2014 na čelu ruskega državnega medijskega holdinga, čeprav za to ob imenovanju ni imela ustreznih izkušenj. Položaj ji zagotavlja 8,6 milijona funtov letnega dohodka (slabih deset milijonov evrov, op. a.), še poroča Yahoo news.

Kabajeva je tako kot Putin znana po skrivnostnem življenjskem slogu, a kot je bilo razkrito, naj bi imela Kabajeva v lasti številne druge luksuzne nepremičnine po vsej Rusiji, vključno s stanovanjem v mestu Soči ob Črnem morju. Stanovanje naj bi bilo sicer največje stanovanje v Rusiji.

Putinov dvorec
Profimedia
Putinov dvorec
Profimedia
Putinov dvorec
Profimedia
Putinov dvorec
Profimedia
Putinov dvorec
Profimedia
Putinov dvorec
Profimedia
Putinov dvorec
Profimedia
Putinov dvorec
Profimedia
Putinov dvorec
Profimedia

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje