Palača naredila redko izjemo in se odzvala na vprašanja “kje je Kate”

Magazin 29. Feb 202419:24 0 komentarjev
Kate Middleton
Foto: PROFIMEDIA

Kensingtonska palača se je vendarle odzvala na številna vprašanja o tem, kje je valižanska princesa Kate Middleton. Internet je namreč podivjal s teorijami zarote o tem, zakaj se dobra dva meseca po abdominalni operaciji še ni pojavila v javnosti. A tiskovni predstavnik princese je poudaril, da so bili že na začetku jasni, da bo Kate odsotna vsaj do velike noči.

Valižanska princesa Kate Middleton se v javnosti zaradi abdominalne operacije ni pojavila že dva meseca. Kljub njeni želji po zasebnosti so se na internetu v zadnjem času pojavile številne divje teorije zarote o tem, kje je in kaj se je z njo zgodilo. Kot smo pisali, je špekulacije dodatno podkrepila še torkova vest, da se princ William iz osebnih razlogov ni udeležil spominske slovesnosti za pokojnega grškega kralja Konstantina na gradu Windsor.

Očitno so vprašanja o tem, kje je Kate, pripeljala tako daleč, da se je Kensingtonska palača preprosto morala odzvati. Njen tiskovni predstavnik je sporočil: “Od samega začetka smo bili zelo jasni, da bo valižanska princesa odsotna do velike noči in da bo Kensingtonska palača posredovala najnovejše informacije le, če bo šlo za kaj pomembnega.” Še enkrat je ponovil, da gre 42-letni princesi dobro.

V prvotni izjavi o operaciji, ki so jo objavili 17. januarja, so zapisali, da je “želja princese Kate, da njeni osebni zdravstveni podatki ostanejo zasebni”. Že takrat so poudarili, da bodo nove informacije delili le, ko bo šlo za kaj pomembnega. Sporočili so tudi pričakovano časovnico njenega okrevanja, ki je vključevala 10 do 14-dnevno bivanje v bolnišnici po operaciji (na koncu jo je zapustila 29. januarja, 13 dni po posegu) in nadaljnje obdobje okrevanja doma, pri čemer, da se ne bo vrnila k javnim dolžnostim do velikonočnih praznikov.

“Smiselno si je vzeti čas. To je odličen zgled za vse nas, saj pogosto mislimo, da se moramo čim prej vrniti na delo, kar je lahko škodljivo. Za vse nas je dobro, da vidimo, da si je vzela čas, da si ustrezno opomore in nato vrne. Iz tega se lahko vsi nekaj naučimo,” je vir blizu kraljeve družine dejal za People.

Kate Middleton in princ William
Foto: PROFIMEDIA

Večino svojega okrevanja je princesa preživela doma v Windsorju, februarja pa je med šolskimi počitnicami z otroki odpotovala v Anmer Hall, družinski dom valižanske princese in prestolonaslednika, ki je na posestvu Sandringham v Norfolku. Princ William se je februarja vrnil h kraljevim dolžnostim, med drugim pa je o okrevanju princese dejal, da “zanjo skrbita dve neverjetni in prijazni medicinski sestri”.

Njena odsotnost je v popolnem nasprotju s kraljem Karlom III., ki se je v zadnjih tednih spopadal z lastnimi zdravstvenimi težavami. 75-letni monarh je prav tako januarja opravil poseg za zdravljenje povečane prostate, 5. februarja pa so iz Buckinghamske palače sporočili, da ima kralj raka. Ni jasno, za katerega raka gre. Med drugim so ga v tem času videli v cerkvi, prav tako pa so objavili videoposnetek, v katerem je bral pisma ljudi, ki mu želijo dobro.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!