Plačanci v luksuzni stolpnici: Ko so jih odkrili, nastalo obsedno stanje

Svet 18. Sep 202315:23 0 komentarjev
Sarajevo
PROFIMEDIA

Obveščevalno-varnostna agencija je v Bosni in Hercegovini izsledila dve osebi iz Srbije, ki ju je iskal Interpol. Tamkajšnja policija je osebi, ki naj bi bili povezani s klanom Velja Nevolja, prijela.

Policija je v nedeljo v sarajevski stolpnici Tower aretirala dve osebi iz Srbije, ki ju je iskal Interpol. Po poročanju portala Dnevnik.hr sta osumljenca najela več stanovanj na samem vrhu stavbe. Policisti so v nedeljo zvečer stavbo obkolili, v njej pa je zavladalo obsedno stanje.

Osumljenca, ki ju je policija prijela, naj bi bila Dušan Jovanović Giba in Darko Dulović. Našla in razkrinkala ju je obveščevalno-varnostna agencija.

Jovanovića povezujejo s klanom Veljka Belivuka, ki je bolj znan kot Velja Nevolja, pa tudi z Darkom Šarićem. Marca letos ga je Bojan Hrvatin, ki priča proti klanu Veljka Belivuka in Marku Miljkoviću, obtožil sodelovanja pri umoru na grškem otoku Krf. Julija 2020 sta namreč umrla Alan Kožar in Damir Hadžić, pripadnika Škaljarskega klana. Hrvatin trdi, da je bil Jovanović med krvniki. Njegov brat Vuk je bil ranjen v zasedi pred stavbo, v kateri je živel.

Novembra lani so srbski mediji poročali, da je Jovanović načrtoval atentat na načelnika beograjske policije Veselina Milića. Načrt so razkrila sporočila na aplikaciji Sky.

Dušan Jovanović, ki nosi vzdevek Giba, je povezan tudi z vodjo skupine “vračarci” Nikolo Vušovićem Johnijem in Dariom Đorđevićem Dexterjem.

Policija je aretirala tudi Darka Dulovića. Junija je prizivno sodišče v Beogradu potrdilo sodbo višjega sodišča: Dulovića, ki so ga sumili sodelovanja pri umoru Siniše Milića Bosketa, ki naj bi bil tesen sodelavec Luke Bojovića, so oprostili.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!