Po prizemljitvi letala: preiskovalci na letalih našli razrahljane vijake

Svet 08. Jan 202422:55 1 komentar
zasilno pristalo letalo družbe Alaska Airlines
Foto: Zajem zaslona/YouTube

Po nenavadnem dogodku, v katerem je z letala družbe Alaska Airlines odpadel panel z vrati za zasilni izhod, so danes iz letalske družbe United Airlines sporočili, da so na vratnih čepih več letal odkrili zrahljane vijake, je poročal CNBC.

V petek je odjeknila nenavadna novica, ko je z letala družbe Alaska Airlanes odpadel panel z vrati za zasilni izhod. Iz družbe United Airlines so danes sporočili, da so na več letalih odkrili razrahljane vijake.

Niso razkrili, na koliko letalih so našli zrahljane vijake. Zagotovili pa so, da bodo pred naslednjimi vzleti napake odpravili.

Kot smo danes poročali, so preiskovalci našli panel z vrati za zasilni izhod, ki je v petek kmalu po vzletu odpadel z letala družbe Alaska Airlines. Letalo Boeing 737 Max 9 s 177 ljudmi na krovu je zaradi te hude okvare zasilno pristalo na letališču v Portlandu le 35 minut po vzletu.

Odlomljeni panel so iskali na širšem območju Portlanda. Na svojem dvorišču ga je po besedah predstavnika ekipe preiskovalcev našel učitelj z imenom Bob.

Na tleh je ostalo še okoli 171 letal Boeing 737 Max 9, ki jih strokovnjaki pregledujejo in ugotavljajo morebitne napake. Prav ta tip letal je imel nekaj težav že v preteklosti. Marca 2019 so jih za leto in pol prizemljili, potem ko sta dve taki letali strmoglavili v okoliščinah, podobnih incidentu na letu Alaska Airlines.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje