Po skoraj dveh tednih Kijev spet tarča ruskih napadov

Svet 02. Jul 202312:45 9 komentarjev
Kijev po skoraj dveh tednih znova tarča ruskih zračnih napadov
Kijev po skoraj dveh tednih znova tarča ruskih zračnih napadov. (Foto: REUTERS)

Ukrajinska prestolnica Kijev je bila ponoči po skoraj dveh tednih znova tarča ruskih zračnih napadov z brezpilotnimi letalniki in raketami. Ukrajinske zračne sile so danes sporočile, da je zračna obramba uspela uničiti vse sovražnikove rakete. Zaradi padlih razbitin je bilo sicer poškodovanih več hiš, ena oseba pa ranjena.

Po navedbah ukrajinske vojske je v ruskem napadu sodelovalo osem dronov iranske izdelave in tri križarske rakete, ki pa jih je ukrajinska zračna obramba sestrelila.

“Še en sovražni napad na Kijev,” je na Telegramu objavil vodja vojaške uprave Kijeva Sergij Popko. V napadih so bile poškodovane tri hiše na območju prestolnice, potem ko so nanje padle razbitine uničenih dronov, ena oseba pa je bila ranjena, je sporočila vojaška uprava.

O ruskih napadih so poročali tudi iz drugih pokrajin v osrednjem in vzhodnem delu Ukrajine, navaja nemška tiskovna agencija dpa.

V Kijevu se je v soboto, ob začetku polletnega predsedovanja Španije Svetu EU, mudil španski premier Pedro Sanchez. Srečal se je z ukrajinskim predsednikom Volodimirjem Zelenskim in ob tem Kijevu obljubil 55 milijonov evrov nove pomoči.

Španski premier Pedro Sanchez in ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski. (
Španski premier Pedro Sanchez in ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski. (Foto: PROFIMEDIA)

Na območju blizu letalskega oporišča na jugu Rusije odjeknila močna eksplozija

Na območju blizu letalskega oporišča ruske vojske v okrožju Krasnodar na jugu Rusije je danes odjeknila silovita eksplozija, poročajo ruski mediji. Na fotografijah, objavljenih na družbenem omrežju Telegram, je v mestu Primorsko-Ahtarsk videti velik krater in steber dima.

Guverner regije Krasnodar Veniamin Kondratijev je sporočil, da so o incidentu že sprožili preiskavo. Poudaril je še, da eksplozija ni zahtevala žrtev ali gmotne škode, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Krasnodar leži ob Azovskem morju in blizu Krima, ki si ga je Rusija priključila leta 2014.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje