Po umiku obtožnice proti Baldwinu družina umrle v tožbo: “Odgovoren je za smrt”

Svet 22. Apr 202309:40 2 komentarja
Alec Baldwin
Erik Thomas/REUTERS

Čeprav je bila kazenska obtožnica zoper ameriškega igralca Aleca Baldwina zaradi smrti direktorice fotografije na snemanju filma umaknjena, bo družina pokojne Halyne Hutchins nadaljevala sodno pot. Zoper igralca bodo vložili zasebno tožbo, saj menijo, da se ne sme izogniti odgovornosti za njeno smrt.

Igralec Alec Baldwin je bil zaradi smrti direktorice fotografije Halyne Hutchins, ki jo je ustrelil med snemanjem filma Rust, obtožen nenaklepnega uboja.

A kazenska obtožnica zoper igralca je bila pred dnevi umaknjena. Zdaj bo družina pokojne sodno pot nadaljevala, zoper igralca bo vložila zasebno tožbo, piše BBC. Družina Hutchins meni, da se igralec “ne sme izogniti odgovornosti” za njeno smrt.

Kot smo pisali, je tožilstvo manj kot dva tedna pred začetkom sojenja umaknilo kazensko obtožnico. Predobravnavni narok bi se moral sicer začeti 3. maja.

Po besedah Baldwinovega odvetnika so z odločitvijo tožilstva in umikom obtožb bili zadovoljni, a želijo, da bi bile okoliščine tragičnega dogodka ustrezno preiskane.

Kot smo poročali, je igralec med snemanjem filma Rust oktobra 2021 streljal z orožjem rekvizitom in pri tem ubil direktorico fotografije ter ranil režiserja filma.

Enake obtožbe kot Baldwina so doletele tudi Hannah Gutierrez Reed, ki je za film priskrbela orožje. BBC ne poroča, da bi sodišče umaknilo tudi obtožnico proti njej.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje