Po velikem pretepu Real nocoj prihaja v Beograd in hoče stroge varnostne ukrepe

Svet 01. Maj 202317:27 0 komentarjev
Real Madrid Partizan
Foto: Profimedia

Po velikem incidentu v četrtek, ko so se košarkarji madridskega Reala in beograjskega Partizana na parketu 40 sekund pred koncem tekme grobo stepli, košarkarji Reala nocoj prihajajo v Beograd. Kluba se bosta namreč jutri pomerila za mesto na zaključnem turnirju evrolige. Vzdušje v Beogradu je že zdaj zelo naelektreno, Real Madrid pa je Partizanu in beograjski policiji poslal tudi spisek varnostnih zahtev, ki morajo veljati ob njihovem prihodu.

Po poročanju izraelskega športnega portala Wallasport, je košarkarski klub Real Madrid pred današnjim večernim prihodom v Beograd Partizanu in beograjski policiji poslal spisek varnostnih zahtev, ki morajo veljati, ko košarkarji Reala z letala stopijo na beograjska tla.

Madridčani namreč zaradi incidenta, ki se je zgodil na tekmi Reala in Partizana minuli četrtek, ko je med igralci prišlo do vsesplošnega pretepa, v Beogradu pričakujejo peklensko vzdušje – tako v dvorani kot zunaj nje. Zaradi tega so v vodstvu španskega kluba postavili nekaj posebnih varnostnih pogojev za njihovo gostovanje.

Med drugim zahtevajo, da avtobus njihovo delegacijo pobere neposredno po sestopu z letala, saj se bodo le tako lahko izognili vstopu na terminal in kakršnemukoli stiku z beograjskimi navijači.

Visoke kazni zaradi pretepa

Oba kluba bosta morala v blagajno evrolige poslati po 50.000 evrov, kazni pa čakajo tudi posamezne igralce, ki so bili v četrtek preveč vročekrvni. Najhuje jo je odnesel član Reala Guerschon Yabusele, ki je Avstralca v dresu Partizana Danteja Exuma z judo prijemom dobesedno vrgel na hrbet in mu poškodoval tetivo. Francoz bo moral počivati pet klubskih tekem. Kevin Punter, ki mu je zavrela kri, potem ko ga je ob prodoru nekoliko bolj grobo “prijel” kapetan Madridčanov Sergio Llull, se bo “hladil” dve tekmi. Eno tekmo prepovedi igranja pa sta si prislužila tudi Gabriel Deck (Real Madrid) in Matthias Lessort (Partizan).

Košarkarji Reala od beograjskih oblasti in policije zahtevajo tudi tesno policijsko spremstvo med premiki ekipe po mestu: z letališča do hotela, iz hotela do beograjske Arene na treninge in na jutrišnjo tekmo.

Območje hotela, kjer bodo spali košarkarji madridskega Reala, mora biti pod 24-urnim varovanjem policije, okrepljeno varovanje pa mora biti zagotovljeno tudi znotraj same dvorane, še zlasti v bližini klopi za rezervne igralce.

Po poročanju izraelskega Wallasporta so beograjske oblasti Realove zahteve sprejele.

Tekma med evropskima košarkarskima velikanoma bo na sporedu jutri ob 20.30 po srednjeevropskem času. Prenos bo na Sportklubu.

Kot poročajo srbski mediji, so vstopnice za obračun pošle že pred časom, v dvorani pričakujejo več kot 20.000 navijačev, v Beogradu pa že zdaj vlada zelo naelektreno vzdušje. Za vse, ki jim ni uspelo kupiti vstopnic, bodo mestne oblasti organizirale ogled tekme na velikem platnu na območju trdnjave Kalemegdan v središču mesta.

Košarkarji Partizana so na dveh tekmah četrtfinala dvakrat premagali kraljevi klub iz Madrida, za zagotovitev mesta na zaključnem turnirju pa potrebujejo le še eno zmago. Če bi jim to uspelo jutri, bi bila to zanje sanjska vrnitev v elito evropske košarke, saj v evroligi v zadnjih osmih letih niso igrali.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!