Pogrešana Avstralka v divjini preživela le z lizikami in steklenico vina

Svet 08. Maj 202313:05 0 komentarjev
avstralka, pogrešana
Victoria Police/Twitter

Lillian Ip je na poti k mami obtičala sredi avstralske divjine. Tam je preživela pet dni, preden so jo končno našli policisti. Avstralko je pred popolno dehidracijo rešila steklenica vina, ki jo je mami kupila za darilo.

Policija je prejšnji petek po nekajdnevni iskalni akciji našla pogrešano 48-letno Lillian Ip, ki je z avtomobilom obtičala sredi divjine. Kot poroča BBC, se je ženska odpravila na obisk k mami, na poti skozi osameli predel avstralske zvezne države Viktorija pa je z avtomobilom obtičala v blatu.

Tam je na reševalce čakala dolgih pet dni, ko so jo s helikopterjem končno odkrili policisti. Ip je za lokalne medije povedala, da je bila to najhujša preizkušnja v njenem življenju. “Mislila sem, da bom umrla,” je povedala pretresena 48-letnica, ki pa se je v težkih okoliščinah dobro znašla.

S sabo je namreč imela steklenico vina in lizike ter nekaj drugih sladkarij, ki so ji omogočile preživetje.

K sreči jo je odnesla brez hujših posledic. Kot še poročajo pri BBC, je morala noč po reševalni akciji zaradi dehidracije preživeti v bolnišnici, nato pa se je lahko vrnila domov. Policija je pohvalila njeno odločitev, da je ostala ob avtomobilu in ni odtavala v težko prehoden gozd. “Tako smo jo lažje našli,” so pojasnili.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!