Pogrešanega fanta našli po šestih letih: “Rad te imam, želim domov”

Svet 15. Dec 202306:40 2 komentarja
Alex Batty
Alex Batty je bil še mlad fant, ko sta ga mama in dedek odpeljala na dopust. Nato se je za njim izgubila vsaka sled. (Foto: REUTERS)

V sredo zjutraj je najstnik ustavil voznika na območju francoskega mesta Toulous in mu dejal, da hodi že štiri dni in potrebuje pomoč. Ko je voznik v spletni brskalnik vpisal fantovo ime, je presenečeno ugotovil, da že šest let velja za pogrešanega.

Neverjeten, prav filmski razplet je doživela zgodba o pogrešanem britanskem fantu. Za njim se je pred šestimi leti izgubila vsaka sled, ko je bil na dopustu z mamo in dedkom. Ne mama ne dedek nista imela skrbništva nad dečkom. Babica – ki je dejansko imela skrbništvo – je vedno poudarjala, da sta zagotovo vpletena v njegovo izginotje. Tudi policija je potrdila, da žensko in moškega iščejo v povezavi z izginotjem fanta.

Zdaj 17-letni, nič več pogrešani Alex Batty je po poročanju britanskih medijev nekje pri vznožju Pirenejev ustavil voznika v sredo zjutraj. Razložil je, da hodi že štiri dni in da je prišel iz kraja v gorah. “Vpisal sem njegovo ime v spletni brskalnik in videl, da velja za pogrešano osebo,” je za lokalne medije dejal voznik Fabien Accidini, ki je Alexu ustavil. Alex mu je zaupal, da želi najti večje mesto, v katerem bi bilo veleposlaništvo, ki bi mu lahko pomagalo. Voznik je takoj poklical policijo.

Alex je prek voznikovega profila na Facebooku babici poslal sporočilo: “Živijo, babi, tukaj Alex. Sem v Toulousu. Resnično upam, da boš dobila to sporočilo. Rad te imam, rad bi prišel domov.”

Po poročanju časnika The Sun je Alexova babica Susan Caruana že stopila v stik z vnukom. “Presrečna sem. Govorila sva in Alex je dobro. To je res šok,” je povedala.

Kaže, da je bil vsa ta leta del skupnosti z alternativnim življenjskim slogom

Po doslej znanih podatkih je Alex živel v odročnem kraju v Pirenejih, v nekakšni komuni, katere člani so se selili iz kraja v kraj. Del območja v Pirenejih je sicer znan po tem, da privlači ljudi z željo po alternativnem življenjskem slogu.

Alexova babica je bila prepričana, da sta ga njegova mama in dedek odpeljala v skupnost v Maroku. V pogovoru za BBC je leta 2018 dejala, da sta iskala alternativen način življenja in nista želela, da bi Alex obiskoval šolo. S fantom sta na dogovorjen dopust odpotovala 30. septembra 2017, namenjeni so bili v Španijo. V Veliko Britanijo bi se moral vrniti 8. oktobra, a babica ga takrat ni dočakala. Njuno vnovično snidenje naj bi se odvilo v kratkem.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje