Policija išče gledalko s transparentom, organizatorji dirke v tožbo

Svet 27. Jun 202119:53 > 20:25 0 komentarjev
Množičen padec na Dirki po Franciji
Anne-Christine Poujoulat/REUTERS

Policija išče gledalko, ki je med sobotno etapo Dirke po Franciji s kartonskim transparentom povzročila množičen padec. Zoper gledalko, ki je po dogodku zapustila prizorišče, bodo tožbo vložili tudi predstavniki Dirke po Franciji.

Policija je pričela s kazensko preiskavo prvega množičnega padca med sobotno etapo Dirke po Franciji, ki ga je povzročila gledalka s kartonskim transparentom.

Kot je poročal BBC, policija gledalko še išče. Po nesreči je namreč prizorišče zapustila, preiskovalci pa so pozvali vse priče k deljenju svojih videnj in informacij.

Obtožiti jo želijo “namernega kršenja varnostnih predpisov in povzročanja poškodb, ki bi lahko nekomu preprečile, da bi delal do tri mesece,” je poročal BBC.

Osem kolesarjev do zdravnika

Kot smo poročali, je gledalka v rumenem plašču pozirala kameram z dolgim kartonskim transparentom, na katerem je pisalo “Allez Opi Omi” oziroma v prevodu “Gremo dedi in babi!”. Vanj je zapel nemški kolesar Jumbo-Visme Tony Martin.

Prek njega je padel tudi Primož Roglič in trdo treščil ob tla, za njim pa so padli še številni drugi kolesarji, ki so povsem zaprli cesto za večino glavnine.

Eden izmed kolesarjev je moral dirko v celoti zapustiti, medtem ko je osem kolesarjev obiskalo uradnega zdravnika.

V tožbo tudi Dirka po Franciji

Kot je še poročal BBC, je namestnik direktorja Dirke po Franciji Pierre-Yves Thouault v imenu organizacije zoper gledalko napovedal tudi tožbo.

“Tožili bomo žensko, ki se je obnašala tako neprimerno. To bomo storili zato, da drobna manjšina ljudi, ki počne neumnosti, ne bo uničila dirke za vse ostale,” je povedal za tiskovno agencijo AFP.

Francija je sprostila svoje omejitve, vezane na koronavirus, in veliko ljudi se je zgrnilo, da bi videlo kolesarje. Tistim, ki so jih prišli opazovati, so povedali, naj ne hodijo po poti kolesarjev in vzdržujejo razdaljo.

Ne tvegajte vsega za fotografijo!

Po nesreči so predstavniki Dirke po Franciji zapisali na Twitterju, naj si gledalci ne dovolijo vsega le za to, da bi prišli na televizijo.

“Da bo dirka uspešna, spoštujte varnost kolesarjev. Ne tvegajte vsega za fotografijo ali za to, da bi prišli na televizijo!,” so zapisali.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!