Policija zaslišala igralca Russlla Branda zaradi obtožb o spolnih napadih

Svet 19. Nov 202320:40 2 komentarja
Komik in igralec Russell Brand
Komik in igralec Russell Brand. Fotografija je simbolična. (Foto: PROFIMEDIA)

Londonska policijska uprava je zaslišala komika in igralca Russlla Branda v povezavi z obtožbami o spolnih napadih.

Po tem, ko so mediji Sunday Times, Times in Channel 4’s Dispatches, razkrili obtožbe posilstva, spolnih napadov in čustvene zlorabe zoper Russlla Branda, je londonska policijska uprava (Metropolitan Police) komika in igralca ta teden zaslišala.

Policija podrobnosti ni razkrila, je pa za Times potrdila, da se je 16. novembra na policijski postaji v severnem Londonu zglasil moški, star med 40 in 50 let.

Navedli so tudi, da je zaslišanje o treh spolnih napadih, ki se niso zgodili nedavno, potekalo pod nadzorom detektivov. Preiskava je v teku, so še dodali.

Komik in igralec Russell Brand
Bradna Poleg domnevnih spolnih napadov igralca bremenijo še obtožbe o plenilskem vedenju (Foto: PROFIMEDIA)

Igralec je obtožbe v preteklosti zanikal

Obtožbe, ki se nanašajo na obdobje med leti 2006 in 2013, je Brand sicer v preteklosti zanikal. Podale so jih štiri ženske.

Igralec je glede obtožb dejal tudi, da so bili vsi njegovi odnosi “vedno sporazumni”, septembra pa objavil še videoposnetek, v katerem je zanikal “resne obtožbe”. Dodal je, da je od medijev, ki so objavili vest o domnevnem spolnem napadu, prejel “litanijo groženj” ter da je šlo verjetno za “koordiniran napad”.

Poleg domnevnih spolnih napadov igralca bremenijo še obtožbe o plenilskem vedenju.

V času domnevnih napadov je bil Brand voditelj na BBC Radio 2, Channel 4 in igralec v hollywoodskih filmih. Svojo kariero je sicer začel kot stand-up komik.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje