Russell Brand obtožen posilstva, spolnega napada in čustvene zlorabe

Svet 16. Sep 202318:23 1 komentar
Russel Brand
Russel Brand. (Foto: PROFIMEDIA)

Komik in igralec Russell Brand je bil obtožen posilstva, spolnih napadov in čustvene zlorabe v obdobju sedmih let. Brand je obtožbe že zanikal in v posnetku, ki ga je objavil na družbenem omrežju X, poudaril, da so bili vsi njegovi odnosi vselej sporazumni.

Obtožbe so bile podane v okviru skupne preiskave časnika Sunday Times in programa Channel 4. Obtožbe o domnevnih spolnih zlorabah so podale štiri ženske, Brand pa naj bi jih zlorabil med letoma 2006 in 2013, poroča The Guardian.

Igralec je obtožbe že zanikal in dejal, da so bili vsi njegovi odnosi “vedno sporazumni”. V petek je objavil videoposnetek, v katerem je zanikal “resne kaznive obtožbe”.  Dodal je, da je od medijev, ki so objavili vest o domnevnem spolnem napadu, prejel “litanijo groženj” ter da je šlo verjetno za “koordiniran napad”.

“Med to litanijo osupljivih, precej baročnih napadov je nekaj zelo resnih obtožb, ki jih v celoti zavračam,” je še pojasnil v posnetku, ki ga je objavil na družbenem omrežju X. “Te obtožbe se nanašajo na čas, ko sem delal v mainstreamu, ko sem bil ves čas v časopisih, ko sem igral v filmih, in kot sem že veliko pisal v svojih knjigah, sem bil zelo, zelo promiskuiteten,” je še pojasnil in dodal, da so bili v tem času promiskuitete vsi odnosi, ki jih je imel, vselej sporazumni.

Poleg domnevnih spolnih napadov igralca bremenijo še obtožbe o plenilskem vedenju. Channel 4 bo danes ob 21. uri po britanskem poletnem času predvajal tudi dokumentarni film z naslovom “Dispatches, Russell Brand – In Plain Sight”, v katerem bodo predvajane izjave domnevnih žrtev.

V času domnevnih napadov je bil Brand sicer voditelj na BBC Radio 2, Channel 4 in igralec v hollywoodskih filmih. Svojo kariero pa je začel kot stand-up komik.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje