Požar uničil priljubljeni nočni klub v središču Zagreba

Svet 19. Sep 202308:48 1 komentar
Požar v zagrebškem klubu Mint
Požar v zagrebškem klubu Mint (Foto: JVP Zagreb/PIXSELL)

Ponoči je zagorelo v nočnem klubu v Zagrebu. Prvo obvestilo o požaru so gasilci dobili okoli tretje ure zjutraj, omejili pa so ga ob 3.45. Vzrok požara še ni znan, lastnik kluba Kristijan Babić pa je poudaril, da nikoli niso prejeli nobenih groženj in da bo treba počakati na konec preiskave.

Po doslej znanih podatkih so ponoči očividci v Zagrebu videli ogromen ogenj, ki se je dvigal v nebo, a občanom, ki so to prijavili, ni bilo takoj jasno, kaj gori. Kmalu je bilo potrjeno, da je zagorel nočni klub Mint v Ulici Florijana Andrašca.

“Vse je bilo v dimu, ni se dalo razbrati, ali je gori zunaj kluba ali v njem,” je za N1 Zagreb dejal eden od očividcev.

Izkazalo se je, da so ognjeni zublji zajeli velik del kluba, ker pa je notranjost lesena, stoli pa oblazinjeni, je nastala ogromna škoda. Nekateri prostori v objektu so bili ponoči zaklenjeni, saj klub ni bil odprt, zato sklepajo, da so bili tudi ti zadimljeni in poškodovani med intervencijo.

Pred začetkom preiskave so morali gasilci natančno pregledati celoten klub, in sicer prav zaradi notranjosti, ki je polna gorljivih materialov, predvsem oblazinjenih sedežev. Šele po tem bo mogoče preveriti, kaj je povzročilo požar.

Lastnik: Nikoli nismo dobili nobenih groženj

Klub je konec leta 2019 odprl podjetnik Kristijan Babić, hitro pa je postal eno najbolj priljubljenih zbirališč v Zagrebu. Babić je za N1 dejal, da bi klub morali odpreti 4. oktobra. Vse je bilo pripravljeno, a zdaj je oprema pogorela, zato bodo odprtje morali odpovedati.

Nočni klub mint Nočni klub mint
N1
Požar v nočnem klubu Mint Požar v nočnem klubu Mint
N1
Požar v nočnem klubu Mint Požar v nočnem klubu Mint
N1

Na vprašanje, ali sumi, kaj se je zgodilo, je dejal, da ne, saj preiskava še poteka. Poudaril je, da ni bil z nikomer v konfliktu in da nikoli niso prejeli nobenih groženj.

V klubu imajo sicer nadzorne kamere. “Morda bomo tam dobili odgovore na nekatera vprašanja,” je za N1 še povedal Babić.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje