Porodnišnica pritrdila srbski mami: Smrt dojenčice posledica nasilja med porodom

Svet 23. Jan 202419:49
Marica Mihajlović
Foto: N1

V Srbiji so opravili obdukcijo dojenčice, ki je, potem ko je zdravnik odlašal s carskim rezom, umrla le nekaj ur po porodu. V poročilu porodnišnice so potrdili trditve matere, da je dojenčica umrla zaradi nasilja med porodom, je za srbski portal nova.rs potrdila mati Marica Mihajlović.

Poročilo Pediatrične klinike Inštituta za zdravstveno varstvo otrok in mladine Vojvodine navaja, da je smrt deklice Elene posledica perinatalne asfiksije ploda.

“Smrt je nastopila zaradi nasilnega poroda, tudi Elenina glava je bila poškodovana. Če bi se otrok pravilno rodil, bi bilo vse v redu. Če bi bil moj dojenček bolan, se nikoli ne bi oglasila, a sem bila res prepričana, da je moja hči umrla zaradi zdravnika, kar se je tudi izkazalo,” je dejala Marica Mihajlović.

Poudarila je, da se zaradi incidenta počuti zelo slabo. Zaradi vsega ima težave s spanjem, še vedno pa jo boli rebro. A dodaja, da ne bo odnehala, dokler pravici ne bo zadoščeno, je še povedala za nova.rs.

Kot smo poročali, je Srbijo pred dnevi pretresla zgodba porodnice, ki je 12. januarja v Sremski Mitrovici rodila deklico v hudih bolečinah. Mihajlović je na družbenem omrežju Facebook zapisala, da je smrt posledica nasilja zdravnika med njenim porodom. Zdravnik je med porodom namreč odlašal s carskim rezom, čeprav so ga prisotne babice pozivale, naj ga opravi. Med porodom je porodnica zaradi tega izgubila tudi zavest.

Otrok se je zaradi tega zagozdil v medenici. Ob tem je zaradi pogoltnjene “otroške smole” s plodovnico izgubil kisik, srce pa mu je zastalo. Po nekaj urah je novorojenka umrla. Zdravnika so zaradi očitkov že prejšnji teden aretirali.