Alec Baldwin znova obtožen nenamernega uboja

Svet 19. Jan 202421:05 > 21:45 2 komentarja
Alec Baldwin
Foto: David 'Dee' Delgado/REUTERS

Igralca Aleca Baldwina je porota po streljanju na filmskem setu in smrti direktorice fotografije obtožila nenaklepnega uboja. S tem se znova začenja kazenski postopek zoper igralca, ki mu lahko v primeru obsodbe prinese do 18 mesecev zapora.

Porota je na sodišču v Novi Mehiki igralca Aleca Baldwina obtožila nenaklepnega uboja, poročajo ameriški mediji. S tem je ponovno oživila kazenski postopek proti njemu, ki ga je aprila lani prekinil umik obtožnice.

Gre za sodni proces v primeru streljanja med snemanjem filma Rust leta 2021, v katerem je umrla direktorica fotografije Halyne Hutchins. Baldwin vse od dogodka trdi, da je šlo za nesrečo, da z orožjem ni meril v nikogar ter da na sprožilec ni pritisnil. Prav tako je v intervjuju za televizijo ABC zatrdil, da je v pištolo nekdo vstavil pravi naboj, ki ga na filmskem setu ne bi smelo biti.

Forenzično poročilo, ki ga je naročilo tožilstvo, je po poročanju New York Timesa pokazalo, da se je orožje lahko sprožilo le, če je igralec pritisnil na sprožilec. Prav to dejstvo naj bi pripeljalo do ponovne obuditve kazenskega postopka zoper Baldwina.

New York Times še poroča, da je v Novi Mehiki za nenaklepni uboj zagrožena zaporna kazen do 18 mesecev. Ta bi lahko doletela Baldwina, če ga sodišče v nadaljevanju sojenja spozna za krivega.

Gre za drugi sodni postopek proti Baldwinu v tej zadevi. Družina umrle direktorice fotografije je namreč po aprilskem umiku obtožnice sprožila zasebno tožbo, v kateri igralca prav tako obtožujejo nenaklepnega uboja.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje