Posnetek drona prikazuje popolno uničenje turške prometnice (VIDEO)

Svet 14. Feb 202312:29 0 komentarjev

Po uničujočih potresih v Turčiji in Siriji iz enega najbolj prizadetih turških mest prihaja posnetek, ki iz zraka prikazuje popolno uničenje prometnice.

Rušilni potresi na jugu Turčije in severu Sirije z magnitudo 7 in več so za sabo pustili pravo razdejanje.

V številnih mestih, za katerimi so ostale le ruševine, je uničena infrastruktura, kar je razvidno tudi s satelitskih fotografij, ki si jih lahko ogledate na tej povezavi.

Agencija Reuters je posredovala tudi posnetek iz zraka, ki prikazuje uničenje prometnice v turški provinci Kahramanmaras. Ta je ena od bolj prizadetij območij. Na posnetku, ki si ga lahko ogledate na vrhu članku, so vidne nekaj sto metrov dolge razpoke.

Pred dnevi smo objavili tudi satelitske slike Mexar Technologies, ki kažejo premik tal za tri do štiri metre. Posnetki kažejo številne poškodbe mest in razsutih silosov, ki so popustili med tresenjem tal. Satelitski posnetki so ujeli tudi prelomnico potresa čez mesto Nurdağı. Več na tej povezavi. 

Iz Turčije osem dni po potresih sicer še vedno prihajajo nova poročila o preživelih te velike katastrofe, ki je po zadnjih podatkih terjala več kot 37.500 življenj. Več o tem lahko preberete v članku na tej povezavi. 

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!