Posnetek, ki prikazuje razsežnosti ognjenih zubljev v Dalmaciji (VIDEO)

Svet 13. Jul 202221:15 > 22:13 0 komentarjev

Novinarska ekipa N1 Zagreb je posnela prizore s Šibeniškega mostu, ki prikazujejo razsežnost požara, ki je danes zajel tamkajšnje območje.

V naselju Boraja pri Šibeniku je zagorelo zaradi prometne nesreče, požar pa se je nato hitro širil zaradi suhega rastja.

Sicer pa na območju Dalmacije divjajo trije aktivni požari, eden v zadarski županiji in dva v šibeniško-kninski. “Požari so veliki in se zaradi suhega rastja hitro širijo,” je sporočila hrvaška gasilska zveza. Največji požar je izbruhnil pri Vodicah, razširil se je tudi do bližnjega Zatona, kjer vlada “pravi kaos”.

Oblasti so odredile evakuacijo prebivalstva dveh naselij, na terenu je več kot 150 gasilcev ter 52 pripadnikov hrvaške vojske, ki se z ognjenimi zublji borijo tudi s pomočjo 42 gasilskih vozil in z več kanaderji. V Zaton, kjer je ogenj zajel strehe več hiš, gasilskega doma in cerkve, se je napotil tudi hrvaški premier Andrej Plenković.

Ekipa N1 Zagreb se je odpravila na teren in posnela prizore s Šibeniškega mostu, na katerem je dogajanje spremljala tudi množica ljudi.

Več o požarih si lahko preberete v članku: Dalmacija v plamenih: evakuacija v teku, na pomoč priskočila tudi vojska

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!