VIDEO: Sirene, ki so naznanile vojaški napad

Svet 24. Feb 202207:31 > 07:57 1 komentar

V Ukrajini so se zgodaj zjutraj oglasile sirene, ki so naznanile vojaški napad. Iz več mest po državi, tudi iz Kijeva, poročajo o eksplozijah.

Na posnetku s središča ukrajinske prestolnice Kijev lahko slišimo novinarja CNN, ki govori, da se je sprožila sirena, ki opozarja na zračni napad. Dodal je, da ne ve, ali to pomeni, da so radarji zaznali prihajajoča letala ali izstrelke.

Ruski predsednik Vladimir Putin je ponoči napovedal “vojaško operacijo” v ukrajinski regiji Donbas. Iz različnih ukrajinskih mest so se kmalu za tem zvrstila poročila o eksplozijah. Prebivalce mest so zbudile sirene, ki so naznanile napad. Iz več ukrajinskih mest poročajo o eksplozijah.

Putin je začetek vojaške operacije naznanil po tem, ko sta ga včeraj za vojaško pomoč zaprosila separatistična voditelja Donecka in Luganska. Več o tem si preberite v članku Voditelja Donecka in Luganska prosita Putina, naj intervenira. Kmalu za tem je ruske državljane v ruščini nagovoril ukrajinski predsednik Zelenski. Njegov govor je bil močan, dostojanstven in čustven poziv k miru. Govor povzemamo Močan, dostojanstven in čustven poziv ukrajinskega predsednika k miru.

V ŽIVO: V Ukrajini vojna, eksplozije v več mestih, tudi v Kijevu

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje