Poziv, naj znižajo cene: “Pivo v Italiji stane 3,2 evra, pri nas pa enkrat več”

Svet 03. Apr 202412:09 3 komentarji
Jahorina
Jahorina. Foto: PROFIMEDIA

Direktor Olimpijskega centra Jahorina, kjer so letošnjo smučarsko sezono zaznamovale visoke temperature, turistične delavce poziva, naj znižajo cene. "Ni normalno, da pivo ali espresso na italijanskih smučiščih staneta 3,2 evra, pri nas pa enkrat več," je jasen.

Zadnji dve topli zimi sta tako kot številnim drugim smučarskim središčem po Evropi velike težave povzročili tudi smučišču Jahorina v Bosni in Hercegovini, poroča bosanski N1.

Po oceni Dejana Ljevnaića, direktorja  tamkajšnjega olimpijskega centra, so razmere v gorskem turizmu resne, zato je napočil trenutek, ko se morajo turistični delavci nanje odzvati in se novim razmeram prilagoditi.

“Izjemno pomembno je, da vsi znižamo cene: tako smučarskih vozovnic kot namestitev in preostalih storitev. Le tako bomo lahko pritegnili več turistov. Smučarske centre vodim že 17 let in dobro vem, kako razmišljajo smučarji. Imamo fantastičen izdelek, a so cene poskočile v nebo. Ni normalno, da pivo ali espresso na italijanskih smučiščih staneta 3,2 evra, pri nas pa enkrat več,” je opozoril Ljevnaić, ki delno rešitev vidi tudi v poletnem turizmu. “Razviti moramo poletne vsebine, ki bodo privabljale goste vse leto.”

Na Jahorini se tako že intenzivno pripravljajo na poletno sezono, Ljevnaić pa upa, da bodo hotelirji in lastniki nepremičnin uslišali njegov poziv in cene znižali.

Jahorino v zadnji smučarski sezoni obiskalo četrt milijona smučarjev

Jahorino je po poročanju bosanskega N1 v zadnji smučarski sezoni v 127 zaporednih dneh obiskalo 250.000 turistov, kar je rezultat predanosti in učinkovitosti. Ključ do uspeha je po besedah olimpijskega centra neprekinjeno delovanje in učinkovit sistem za umetno zasneževanje. Ta je namreč celotno sezono deloval brez prestanka, pri čemer je porabil okoli 165.000 kubičnih metrov vode in proizvedel impresivnih 400.000 kubičnih metrov snega.

Jahorina
Jahorina (Foto: PROFIMEDIA)

Te številke jasno kažejo, kako pomembna je infrastruktura za ohranjanje kakovostnih smučarskih razmer, poudarjajo v olimpijskem centru. Izpostavili so še popuste, ki so jih smučarjem ponudili na več kot 80 smučarskih dni.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje