Pozor, trgovine na Hrvaškem bodo zaprte ves konec tedna

Svet 21. Jun 202417:30 0 komentarjev
Trgovina Konzum
Foto: PROFIMEDIA

Veliko Slovencev se bo že ta konec tedna odpravilo na Hrvaško – v torek je namreč praznik, šole pa bo konec. A ob tem ne smemo pozabiti, da je pri sosedih v soboto praznik, kar pomeni, da bodo trgovine zaprte ves konec tedna.

Tako kot pri nas so tudi na Hrvaškem trgovine v nedeljo in na praznike zaprte.

Ker se marsikdo k sosedom odpravlja že danes oziroma jutri, je dobro, da za morebitne nakupe poskrbimo že pri nas, saj je na Hrvaškem jutri državni praznik, in sicer dan protifašističnega boja. Tako bodo trgovine zaprte tako v soboto kot v nedeljo. Veljajo sicer nekatere izjeme, ki jih najdete tukaj.

Zaradi lepega vremena in začetka počitnic v nekaterih drugih državah bo na cestah gneča. Gost promet bo vse od Avstrije proti osrednji Sloveniji in Hrvaški.

Po podatkih prometnoinformacijskega centra v Avstriji danes in v soboto velja prepoved vožnje za tranzitni promet tovornih vozil nad 7,5 tone po avtocesti A10. Pričakovati je večje število tovornih vozil v Sloveniji že v petek in bolj polna počivališča pred mejnimi prehodi, opozarjajo.

Na gorenjski avtocesti med Kosezami in Šentvidom promet poteka po dveh zoženih pasovih v obe smeri. Na pomurski avtocesti in hitri cesti je na odseku med priključkoma Turnišče in Dolga vas spremenjen potek prometa.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!