Predsednik Vučić klubom: “Poravnajte davčne dolgove, denar rabimo za gradnjo”

Svet 01. Apr 202315:02 0 komentarjev
Aleksandar Vučić
Johanna Geron
/REUTERS

Srbski predsednik Aleksandar Vučić je športnim klubom naložil, naj poravnajo davčne dolgove do države, saj potrebujejo denar za gradnjo.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je danes športnim klubom, pa tudi vsem drugim, naložil, da morajo poravnati davčne dolgove do države, saj se ta denar porablja tudi za gradnjo cest in se namenja za vse ostalo, je poročala srbska tiskovna agencija Tanjug.

“Kar zadeva Crveno zvezdo in Partizan, čestitam košarkarjem Partizana za uvrstitev med najboljših osem v Evropi. Glede dolgov pa upam, da bodo po koncu sezone poplačali dolgove državi Srbiji. To še posebej velja za nogometni klub Partizan, ki državi dolguje ogromno denarja,” je dejal Vučić na novinarsko vprašanje, koliko Partizan in Zvezda dolgujeta državi davkov.

“Včeraj smo jim dali dodaten denar, da bi lahko igrali v katerem koli tekmovanju v Evropi. Crvena zvezda je finančno v veliko boljšem položaju,” je še odgovoril Vučić.

Srbski predsednik je nagovoril javnost in odgovarjal na vprašanja ob odprtju odseka avtoceste Miloš Veliki od Novega Beograda do Surčina v dolžini osem kilometrov.

Pozdravil je, kot je dejal, odgovoren odnos nogometnega kluba Crvena zvezda do vprašanja dolgov.

“Košarkarski klub Zvezda ima približno milijon in pol davčnega dolga, košarkarski klub Partizan pa sedem milijonov. nogometni klub Partizan ima 17 milijonov davčnega dolga, kar je grozljivo, nogometna Crvena zvezda pa je plačala 7,3 milijona evrov,” je poudaril Vučić.

Dejal je, da zdaj posluša, kako je Zvezda poravnala svoj dolg, a da gre v resnici za posojeni denar, da pa je zanj in za državo popolnoma nepomembno, od koga so si denar izposodili. Tisto, kar je pomembno, je, da so poravnali davek državi, dodaja.

“Pomembno je, da je država dobila svoj denar. Zvezda se je zadolžila, pa kaj …,” je dodal Vučić.

“Plačajte davke, ne pa da se obnašate, kot da vam je država zadnja luknja na piščali,” je dejal srbski predsednik in dodal, da je to dolžnost vseh v državi.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!