Pridržan kontroverzni hrvaški župan, ki je v bordelu plačal s službeno kartico

Črna kronika 15. Feb 202311:32 0 komentarjev
Toni Turčinov
Dusko Jaramaz/PIXSELL

Policija je pridržala kontroverznega župana občine Murter - Kornati Toni Turčinov, ki je bordelu s službeno kartico "pomotoma" zapravil 1.560 evrov. "Lahko potrdim, da je bil pridržan in da poteka preiskava njegove hiše," je za hrvaški Index potrdil njegov pravni zastopnik Fran Olujić. Ali ga je policija pridržala prav zaradi trošenja javnega denarja, še ni potrjeno.

Potem ko je julija odjeknila zgodba, da je hrvaški župan Toni Turčinov “pomotoma” s službeno kartico v bordelu zapravil 1.560 evrov proračunskega denarja, je kontroverznega župana občine Murter – Kornati pridržala policija, je potrdil njegov pravni zastopnik Fran Olujić.

“Lahko potrdim, da je bil pridržan in da poteka preiskava njegove hiše ter da sem njegov izbrani zagovornik. Ne vem še, česa je osumljen, ali gre za to, kar je pisalo v medijih – uporaba službene kartice v javni hiši v Avstriji. Ali pa gre za kaj drugega,” je povedal Olujić za hrvaški Index in dodal, da bo več znano v naslednjih urah.

Policija je poleg župana pridržala še enega podjetnika Tomislava Pešića. Slednjega sumijo, da je priredil razpis za gradbena dela na lokalnem športnem objektu, piše Telegram.

Kako sta osumljena vpletena v razpis, še ni jasno, a ju povezuje skupna lista na županskih volitvah. Neuradno tako policija sumi, da gre za negospodarno ravnanje z javnim denarjem.

Spomnimo, da Turčinov naj ne bi službene kartice porabljal le v avstrijski javni hiši, temveč tudi v različnih restavracijah in trgovinah, zato se je že lani poleti znašel pod drobnogledom hrvaškega urada za preprečevanje korupcije.

Župan: Zamešal sem kartici

Je pa v javnosti najbolj odmevalo plačilo v avstrijski javni hiši. Kot smo že pisali, je župan sredi aprila 2019 v klubu La Cocotte v Celovcu trikrat uporabil občinsko kartico in porabil 1.560 evrov proračunskega denarja. Dokumente in račune, ki naj bi to dokazovali, je takrat pridobil Telegram. Župan naj bi to dejanje nato želel prikriti.

Župan, ki je na položaju od leta 2016, se je takrat zagovarjal, da je bil v klubu na “večerni zabavi v družbi potencialnih gostiteljev” ter da je pomotoma pomešal svojo osebno in službeno kartico. Trdil je, da je želel račun v bordelu poravnati s svojo kartico, a je iz denarnice pomotoma vzel službeno.

“Moja zasebna in službena kartica sta izdani pri isti banki in v tistih večernih urah se je zgodila pomota, za kar se opravičujem meščanom,” je takrat povedal Telegramu. Sprva se je sicer odgovorom izmikal, dejal je namreč, da se ne spomni, za kaj gre, ter se naknadno skliceval na nedavno operacijo ahilove tetive, ki jo je prestal. “Bodite kolegialni ter mi omogočite mirno rehabilitacijo,” je še dejal Turčinov za hrvaški časnik.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!