Prigožina naj bi opazili v Sankt Peterburgu

Svet 27. Jul 202320:03 4 komentarji
JEVGENIJ PRIGOŽIN
PROFIMEDIA

Ob robu vrha Rusije in afriških držav so opazili vodjo zasebne najemniške skupine Wagner Jevgenija Prigožina. Sestal naj bi se z afriškimi predstavniki.

Vodjo zasebne najemniške skupine Wagner Jevgenija Prigožina, ki je konec junija sprožil upor proti Moskvi, so opazili v Sankt Peterburgu, kjer poteka dvodnevni vrh Rusije in afriških držav. Prigožin naj bi se po objavah na družbenih omrežjih sodeč ob robu vrha srečal z afriškimi predstavniki.

Na fotografiji, ki jo je na Facebooku danes objavil vodja kulturnega centra Ruska hiša v Srednjeafriški republiki Dmitrij Siti, je videti Prigožina na srečanju z veleposlanikom te afriške države. Kot je ob tem zapisal Siti, je veleposlanik delil z njim fotografije z vrha v Sankt Peterburgu, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

O čem je tekla beseda med Prigožinom in njegovim afriškim sogovornikom, ni znano. Skupina Wagner sicer deluje v Srednjeafriški republiki.

Fotografija naj bi bila posneta v hotelu Trezzini Palace Hotel v Sankt Peterburgu, ki naj bi bil v lasti Prigožina, poročajo tuji mediji.

Prigožin je po mesecih napetosti med Wagnerjem in ruskom vojaškim vodstvom 24. junija sprožil upor proti Moskvi, ki pa se je končal še isti dan – domnevno po posredovanju beloruskega predsednika Aleksandra Lukašenka med vodjo wagnerjevcev in ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom.

Dogovor je med drugim predvideval selitev pripadnikov skupine Wagner in Prigožina v Belorusijo. O tem, kjer se Prigožin dejansko nahaja, se je v zadnjem mesecu precej ugibalo, kot kaže, pa je ostal v domačem Sankt Peterburgu, kjer bo Putin še v petek gostil voditelje na drugem rusko-afriškem vrhu.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje