Princ Harry prispel v Anglijo, da bi bil ob očetu kralju Karlu III.

Magazin 06. Feb 202416:15 > 17:57 1 komentar
Princ Harry
Profimedia

Princ Harry je po novici, da ima kralj Karel III. raka, že prispel v London. V Združeno kraljestvo je pripotoval sam, brez soproge Meghan Markle in njunih otrok, princa Archieja in princese Lilibet. Kralj je po sinovem obisku skupaj s soprogo zapustil rezidenco Clarence House in odpotoval na posestvo Sandringham. 

Princ Harry je v zgodnjih popoldanskih urah prispel v London in se srečal z očetom, kraljem Karlom III.

Po poročanju britanskih medijev je bilo njuno srečanje kratko. Kralj pa je po sinovem obisku skupaj s kraljico soprogo Camillo zapustil rezidenco Clarence House in odpotoval na posestvo Sandringham.

Trenutno še ni znano, kje bo vojvoda Susseški bival. Bodisi bo ostal v središču Londona, bodisi bo nekaj dni preživel na gradu Windsor, najverjetneje v prazni hiši Frogmore Cottage, kjer sta z vojvodinjo Susseško živela pred selitvijo v ZDA leta 2020.

Poznavalci kraljevega dvora obisk vidijo kot oljčno vejico miru. Številni oboževalci britanske kraljeve družine so namreč pred napovedanim obiskom upali, da bo tokratno snidenje prineslo “nekakšno” premirje med očetom in sinom, ki imata sicer precej hladne odnose. Slaba novica o kraljevem zdravju bi namreč po mnenju nekaterih lahko zacelila razdor v kraljevi družini.

Princ Harry v Londonu
Foto: PROFIMEDIA

Princ Harry, ki naj bi kljub selitvi v ZDA ostal v stikih z očetom kraljem Karlom III., ne pa tudi z bratom valižanskim princem Williamom, je tudi tokrat v Anglijo pripotoval sam, medtem ko je njegova soproga Meghan Markle z njunima dvema otrokoma princem Archiejem in princeso Lilibet ostala v Kaliforniji.

Razlog za slabe odnose med očetom in sinom ter bratom je, da je Harry po umiku od kraljevih dolžnosti, skupaj s soprogo Meghan Markle, javno blatil kraljevo družino in institucijo. Kaplja čez rob pa naj bi bila njegova knjiga Rezerva. V avtobiografiji je namreč razgalil naravo njihovih odnosov, princa Williama pa celo obtožil fizičnega napada.

Kralju diagnosticirali raka

V ponedeljek je Buckinghamska palača sporočila, da so kralju med zdravljenjem povečane prostate odkrili raka. Njegove obveznosti v javnosti so do nadaljnjega odpovedane, še vedno pa bo opravljal vlogo vodje države. Pričakovati je, da bodo 75-letnega kralja med zdravljenjem nadomeščali člani kraljeve družine, predvsem prestolonaslednik William in kraljica soproga Camilla.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje