Pritožba ni uspela: Andrew Tate ostaja v priporu do konca marca

Svet 14. Mar 202316:44 0 komentarjev
Andrew Tate
PROFIMEDIA

Konec februarja je romunsko sodišče podaljšalo pripor kontroverznima bratoma Tate, ki ju žrtve obtožujejo posilstev, trgovine z ljudmi in organiziranja kriminalne združbe. Odvetniki bratov so se na tretje podaljšanje pripora pritožili, vendar so sodniki pritožbo danes zavrnili. Andrew in Tristan Tate tako ostajata v priporu vsaj do konca marca.

Po tem, ko je sodišče v Romuniji konec februarja kontroverznemu spletnemu vplivnežu Andrewu Tatu in njegovemu bratu Tristanu že tretjič podaljšalo pripor, so se odvetniki 36-letnega spletnega vplivneža in njegovega brata na podaljšanje pritožili. Vendar tudi tokrat neuspešno, saj je sodišče pritožbo zavrnilo, poroča Sky News. Andrew Tate bo z bratom tako v priporu ostal vsaj še do konca marca.

Preberite še: Andrew Tate – guru, ki je navdušil na desetine milijonov mladih moških in fantov

Romunske oblasti so brata Tate pridržale decembra lani zaradi obtožb o trgovini z ljudmi, posilstvih in organiziranju kriminalne združbe. Sprva 24-urni pripor je sodišče podaljšalo na 30 dni in ga nato za toliko časa podaljšalo še trikrat. V nasprotju z bratoma Tate pa je sodišče odobrilo hišni pripor za Romunki, ki sta bili priprti skupaj z njima. V sredo bodo na sodišču o njegovi pritožbi na zavrnitev možnosti plačila varščine zaslišali še Tristana Tata.

Kot razlog za podaljšanje pripora so sodniki navedli možnost, da bi lahko osumljenca začela nad žrtvami izvajati pritiske. Zagovorniki bratov medtem trdijo, da tožilci na zaslišanju niso predstavili nobenih novih dokazov, zato podaljšanje pripora po njihovem ni upravičeno.

Andrew Tate je sicer februarja eni od žrtev, ki ga obtožuje posilstva in trgovine z ljudmi, zagrozil s tožbo. Odvetniška pisarna, ki ga zastopa, ji je decembra poslala pismo, v katerem ji je zagrozila, da jo bodo skupaj z njenimi starši tožili za 300 milijonov dolarjev (279 milijonov evrov), če ne bo preklicala svojih izjav.

Andrew Tate je nekdanji kikboksar, ki je zaslovel leta 2016 v britanski verziji resničnostnega šova Big Brother. Iz šova so ga odstranili po tem, ko so ga kamere ujele med napadom na eno od sotekmovalk. Kontorverzne in mizogine izjave je nato širil na družbenih omrežjih.

Zaradi objave, v kateri je napisal, da morajo ženske prevzeti odgovornost za to, da so spolno zlorabljene, ga je družbeno omrežje Twitter blokiralo. Ponovno aktivacijo računa mu je nato omogočil prihod Elona Muska na čelo Twitterja. Kljub blokadam na družbenih omrežjih je Tatu uspelo doseči ogromno priljubljenost predvsem med mladimi moškimi.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!