Andrewu Tatu že tretjič podaljšali pripor

Svet 22. Feb 202307:56 0 komentarjev
Andrew Tate
Inquam Photos/Octav Ganea via REUTERS

Romunsko sodišče je bratoma Tate za 30 dni podaljšalo pripor, ki bi se jima iztekel 27. februarja. Romunkama, ki sta bili priprti skupaj z bratoma, je sodišče odredilo hišni pripor.

Kontroverznemu ameriškemu spletnemu vplivnežu Andrewu Tatu in njegovemu bratu Tristanu so v Romuniji že tretjič podaljšali pripor. Brata so pridržali decembra lani ter obtožili trgovine z ljudmi, posilstva in organiziranja kriminalne združbe. Pripor bi se jima iztekel 27. februarja, a so ga sodniki podaljšali za 30 dni. V nasprotju z bratoma je sodišče za Romunki, ki sta bili prav tako priprti, odredilo hišni pripor.

Kot razlog za podaljšanje pripora so sodniki navedli možnost, da bi lahko priprta začela nad žrtvami izvajati psihični nadzor. Zagovorniki bratov medtem trdijo, da tožilci na zaslišanju niso predstavili nobenih novih dokazov, zato podaljšanje pripora po njihovem ni upravičeno.

Pravna svetovalka bratov je še prejšnji teden za BBC dejala, da bodo izpodbijali vsakršen poskus podaljšanja pripora, a jim to očitno ni uspelo. Na vprašanje, kako sta se brata odzvala na novico o podaljšanju pripora, pa je dejala, da je bilo “zelo zahtevno”. Vse od pridržanja se brata otepata očitkov ter krivde ne priznavata.

Tate žrtvi zagrozil s 300-milijonsko tožbo

Andrew Tate je prejšnji teden eni od žrtev, ki ga obtožuje posilstva in trgovine z ljudmi, zagrozil s tožbo. Odvetniška pisarna, ki zastopa Andrewa Tata in njegovega brata Tristana, ji je decembra poslala pismo. V njem so ji zagrozili, da bodo njo in njene starše tožili za 300 milijonov dolarjev (279 milijonov evrov), če ne bo preklicala svojih izjav.

Nekdanji kikboksar je zaslovel leta 2016, ko je nastopil v britanski verziji resničnostnega šova Big Brother in so ga iz oddaje odstranili po tem, ko so ga kamere ujele, kako je napadel eno od sotekmovalk. Mizoginijo je nato nadaljeval na družbenih omrežjih. Zaradi objave, v kateri je napisal, da morajo ženske prevzeti odgovornost za to, da so spolno zlorabljene, ga je družbeno omrežje Twitter blokiralo. Ponovno aktivacijo računa mu je nato omogočil prihod Elona Muska na čelo Twitterja. Kljub blokadam na družbenih omrežjih je Tatu uspelo doseči priljubljenost predvsem med mladimi moškimi.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!