Praznični dan na Hrvaškem v znamenju prometnega kaosa

Svet 27. Apr 202310:28 > 13:54
avtocesta
Profimedia

Iz Hrvaške so v četrtek poročali v prometnih zastojih, saj se številni pred prvomajskimi prazniki odpravljajo na oddih. Na odsekih zagrebške avtoceste so vozila v dopoldanskih urah obstala v primežu prometnega kolapsa, kolona vozil je bila ponekod dolga dva kilometra. O koloni so poročali tudi na mejnih prehodih, a tokrat ne na slovensko-hrvaški meji.

Zagreb je bil dopoldne v primežu prometnega kolapsa. Pred Zagrebom je bila na avtocesti (A2) iz smeri Zaprešića zjutraj kolona dolga kar sedem kilometrov. Stanje na cestah se je v popoldanskih urah nekoliko umirilo.

Gneča je bila tudi na nekaterih mejnih prehodih z Bosno in Hercegovino, kjer so morali vozniki za izstop iz države čakati tudi eno uro.

Tokrat gneče na mejnih prehodih s Slovenijo ni, saj kot je znano, je Hrvaška z novim letom vstopila v schengensko območje, zato na mejnih prehodih ni več kontrol.

Precej prometno pa je tudi na domačih avtocestah. Na primorski avtocesti sta se pri Brezovici v smeri Kopra zgodili dve prometni nesreči. Več o tem v članku: Proti morju ne bo šlo tako hitro: na primorski avtocesti kar dve nesreči.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.