Vsi hitijo na morje, a številni obstanejo na cestah

Slovenija 27. Apr 202309:02 > 14:28 0 komentarjev
promet, gneča
Promet.si/Twitter

Začeli so se prazniki in šolske počitnice, z njimi pa tudi zastoji na slovenskih cestah. Največ gneče je bilo primorski avtocesti, a so se razmere tekom dneva umirile.

Začetek prvomajskih praznikov in šolskih počitnic je na številnih avtocestnih odsekih povzročil gnečo. Najdaljše kolone pločevine so se vile po ljubljanski obvoznici in primorski avtocesti.

Vozniki so za enako pot potrebovali dobro uro več kot običajno, a so se razmere po podatkih Prometnoinformacijskega centra čez dan vendarle umirile.

Mnogi vozniki so sicer upali, da bodo z vožnjo po regionalni cesti do cilja prišli hitreje, a je gneča kmalu nastala tudi tam.

promet, gneča
Bralec

Na primorski avtocesti med Vrhniko in Logatcem proti Kopru je promet oviralo okvarjeno vozilo, medtem pa so posledice dveh ločenih prometnih nesreč, ki sta se zjutraj zgodili pri Brezovici v smeri Kopra, že odstranili.

Ljubljanski policisti voznikom svetujejo, naj bodo osredotočeni na vožnjo, naj upoštevajo varnostno razdaljo in hitrost vožnje prilagodijo stanju na cesti. “V primeru zastoja naj ustvarijo reševalni pas za intervencijska vozila,” so še pozvali.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!