Redek nastop Melanie Trump v javnosti, na katerem je delila osebno zgodbo

Svet 16. Dec 202316:05 1 komentar
Melania Trump
Foto: PROFIMEDIA

Melania Trump je spregovorila o svoji izkušnji pridobivanja ameriškega državljanstva, ki je bila vse prej kot preprosta: "Moje življenje je postalo labirint organiziranja dokumentov," je v petek dejala na prireditvi v Washingtonu. Čeprav se Donald Trump poteguje za nov predsedniški mandat, se Melania Trump od januarja 2021 – ko je zapustila Belo hišo – redko pojavlja v javnosti.

Nekdanja ameriška prva dama Melania Trump je v petek v spregovorila o svoji izkušnji prejema ameriškega državljanstva. Na prireditvi podelitve državljanstva v ameriškem državnem arhivu v Washingtonu je razkrila, s kakšnimi izzivi se je pri tem soočala sama.

V zanjo neobičajno osebnem nagovoru je uvodoma pohvalila 25 priseljencev, ki so postali ameriški državljani, češ da morajo priseljenci na poti do državljanstva premagati veliko ovir in se podati čez zapleten pravni sistem.

“Moja osebna izkušnja premagovanja izzivov procesa priseljevanja mi je odprla oči za kruto resničnost, s katero se soočajo ljudje, vključno z vami, ki poskušate postati ameriški državljani,” je dejala.

Melania Trump
Foto: PROFIMEDIA

Melania Trump, ki je ameriška državljanka postala leta 2006, je nato opisala, kako se je poskušala seznaniti z zakonodajo o priseljevanju, kako je raziskovala ter zbirala podatke in dokumentacijo. “Moje življenje je postalo labirint organiziranja dokumentov,” je opisala svojo zahtevno pot.

Melania v arhivu dve leti po tem, ko so sprožili preiskavo njenega soproga

Svojega moža Donalda Trumpa in njegovih stališč, izrazito usmerjenih priti priseljevanju, ni omenila. V primeru ponovne izvolitve za ameriškega predsednika na volitvah prihodnje leto je Trump obljubil omejevanje tako zakonitega kot nezakonitega priseljevanja.

V Nacionalnem arhivu je nekdanja prva dama nastopila skoraj dve leti po tem, ko je arhiv zaprosil pravosodno ministrstvo, naj preišče ravnanje njenega moža z dokumentacijo Bele hiše. Preiskavi je sledila obtožnica zoper nekdanjega predsednika. Trump se je izrekel za nedolžnega, sojenje pa se bo predvidoma začelo maja na Floridi.

Melanio Trump, ki je šele druga ameriška prva dama, ki ni bila rojena v ZDA, je zaradi na dogodek osebno povabila glavna arhivarka Colleen Shogan. Melania Trump in Colleen Shogan sta se spoznali v času Trumpovega predsedovanja, sodelovali sta pri številnih projektih. Vabilo si je nekdanja prva dama vzela v veliko čast. Njeno odločitev, da se dogodka udeleži, pa naj bi podpiral tudi njen soprog, navajajo viri CNN.

Nekdanja prva dama ZDA Melania Trump ob glavni arhivarki Colleen Shogan
Nekdanja prva dama ZDA Melania Trump ob glavni arhivarki Colleen Shogan (Foto: PROFIMEDIA)

Odkar je zapustila Belo hišo, se redko pojavlja v javnosti

Čeprav se Donald Trump poteguje za nov predsedniški mandat, se Melania Trump od januarja 2021 – ko je zapustila Belo hišo – redko pojavlja v javnosti. Na zadnje jo je bilo mogoče opaziti minuli mesec, ko se je skupaj z prvo damo Jill Biden ter ostalimi nekdanjimi prvimi damami ZDA Michelle Obama, Lauro Bush in Hillary Clinton poklonila pokojni Rosalynn Carter, ženi nekdanjega predsednika ZDA Jimmyja Carterja.

Nekdanji predsedniki ZDA in njihove soproge na pogrebu Rosalynn Carter
Nekdanji predsedniki ZDA in njihove soproge na pogrebu Rosalynn Carter (Foto: PROFIMEDA)

Lani se je Melania Trump udeležila tudi dogodka, kjer je njen soprog napovedal predsedniško kandidaturo. Vendar se mu od takrat ni pridružila na nobenem drugem javnem dogodku med kampanjo ali na sodišči. Nekdanja prva dama pa po navedbah CNN podpira moževo odločitev, da znova vstopi v tekmo za mesto predsednika. Septembra je sicer Donald Trump namignil, da bi se mu lahko žena v bližnji prihodnosti pridružila na volilni poti.

Melania in Donald Trump
Melania in Donald Trump, ki je napovedal ponovno kandidaturo (Foto: PROFIMEDIA)

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje