Robert Kennedy mlajši napovedal kandidaturo na predsedniških volitvah v ZDA

Svet 20. Apr 202307:46 1 komentar
Robert Kennedy mlajši napovedal kandidaturo na predsedniških volitvah v ZDA
PROFIMEDIA

Robert Kennedy mlajši je napovedal kandidaturo na predsedniških volitvah v ZDA, ki bodo prihodnje leto. Odvetnik, ki je znan po širjenju teorij zarote o cepivih, je nečak nekdanjega ameriškega predsednika Johna F. Kennedyja in sin nekdanjega demokratskega generalnega državnega tožilca Roberta Kennedyja. Kennedy mlajši se bo v boju za predsedniški stolček najverjetneje pomeril z aktualnim predsednikom Bidnom, ki je že večkrat namignil, da bo vložil kandidaturo.

Robert Kennedy mlajši, kontroverzni nečak v atentatu ubitega ameriškega predsednika Johna F. Kennedyja, je napovedal, da bo prihodnje leto kandidiral na predsedniških volitvah v ZDA. “Napovedujem svojo kandidaturo za demokratsko nominacijo,” je 60-letnik, čigar možnosti za uspeh so sicer omejene, dejal svojim podpornikom v Bostonu.

Robert Kennedy mlajši je sin nekdanjega demokratskega generalnega državnega tožilca in predsedniškega kandidata Roberta Kennedyja, ki so ga ubili v atentatu leta 1968, in nečak predsednika Johna F. Kennedyja, ki so ga ubili pet let prej, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Robert Kennedy mlajši je odvetnik, specializiran za okoljska vprašanja. Od leta 2005 je znan po širjenju teorij zarote o cepivih, zlasti po povezovanju avtizma z eno od njihovih sestavin.

V množici na njegovem shodu je bilo več aktivistov, ki so nosili kape s slogani proti cepljenju.

Robert Kennedy mlajši napovedal kandidaturo na predsedniških volitvah v ZDA
PROFIMEDIA

Na shodu, ki je potekal v Bostonu v zvezni državi Massachusetts, kjer živi družina Kennedy, je obljubil, da bo “končal delitve”, ki pestijo Združene države, in “Američanom končno povedal resnico”.

Kennedy je eden redkih kandidatov, ki se je uradno podal v boj za nominacijo demokratov, ki je zamrznjen v pričakovanju odločitve predsednika Joeja Bidna. Pri svojih 80 letih je Biden zagotovil, da se “namerava” potegovati za drugi mandat, vendar svojega vstopa v kampanjo še ni uradno potrdil.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje