Rusi prek Hongkonga znova kupujejo izdelke Nike, Zara in H&M

Gospodarstvo 30. Nov 202215:33
The Zara clothing store logo is seen at the entrance of a store, in Brussels
Foto: Yves Herman/Reuters

Rusom so ponovno dostopni izdelki ameriških in evropskih proizvajalcev, je objavila ruska državna pošta. Spletne nakupe lahko izvedejo s tujimi, pa tudi ruskimi bančnimi karticami, sankcijam Zahoda pa se izognejo s pomočjo hongkonškega podjetja Post Global, partnerja ruske pošte, poroča Politico.

Rusi lahko naročajo izdelke podjetij, kot so Nike, Zara in H&M, poroča bruseljski spletni portal. Novico je objavila ruska državna pošta, povzela pa ruska tiskovna agencija TASS.

Naročajo lahko neposredno prek spletnih strani podjetij z ruskimi ali tujimi bančnimi karticami. V primeru ruske bančne kartice se je podjetje Post Global s sedežem v Hongkongu ponudilo, da v zameno za dodatno plačilo izvede neposreden nakup, s tem pa se bodo potrošniki izognili sankcijam, ki jih je proti ruskim bankam uvedel Zahod, še navaja portal.

Na ta način kupljene izdelke bodo do tri mesece shranili v nemških ali ameriških skladiščih, s katerimi upravlja Post Global, nato pa jih bodo poslali v Rusijo, kjer bodo dostavljeni v roku nekaj tednov, še navaja Politico.

Spletna stran podjetja Post Global ruske potrošnike vabi, “da obiščejo najbolj obiskane spletne trgovine v Ameriki in Evropi, kjer jih čaka na milijone proizvodov”. Gre za najrazličnejše izdelke, od lego kock, pametnih telefonov do avtomobilskih delov.

Od ruske invazije na Ukrajino februarja letos je več sto zahodnih podjetij zapustilo ruski trg. Nike, Zara, H&M in Lego se na novico še niso odzvali.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentari

Vaš komentar