V Istri za vrtoglavo ceno prodajajo sanjski otok

Magazin 21. Maj 202213:42 > 14:21 3 komentarji
ceja, otok, hrvaška
Zajem zaslona/Facebook/Otok Ceja

V Istri na Hrvaškem je na prodaj otok Ceja, ki leži v Medulinskem zalivu. Nenaseljen otoček se prodaja za vrtoglavih 20 milijonov in 400 tisoč evrov.

Če želite kupiti otok na Hrvaškem, je izbire več kot dovolj – potrebujete le denar. Za 20 milijonov in 400 tisoč evrov se prodaja otok Ceja v Medulinskem zalivu, poroča istra24. Otok je velik 162 tisoč kvadratnih metrov, v poletnih mesecih na njem deluje restavracija, turistične ladjice pa tja iz Medulina vozijo kopalce. Otok je znan po lepih plažah, zaradi nenaseljenosti pa tudi po miru in tišini, še piše istra24.

Večina otoka je v zasebni lasti, preostanek pa v lasti države. Na prodaj je 102 tisoč kvadratnih metrov, ki so v zasebni lasti, kupec pa bo postal lastnik tudi 300 kvadratnih metrov velike restavracije in majhne, 40 kvadratnih metrov velike stare hiške. Državnega dela ni mogoče kupiti. Zaradi hrvaškega zakona o malih otokih je na otokih prepovedano graditi – tako na državnih kot zasebnih površinah. Gradnja je dovoljena zgolj na že obstoječih temeljih, če ti obstajajo. Če ne, je vse, kar lahko lastnik stori, prenova oziroma rekonstrukcija že obstoječih objektov, poroča istra24.

Države in občine Medulin nakup otoka, ki se prodaja že štiri leta, ne zanima, zasebnike pa bi lahko odvrnila visoka cena, še poročajo hrvaški mediji. Po podatkih, ki jih je istri24 zaupala nepremičninska agentka, ki otok prodaja, so med interesenti tudi kraljeve družine ter igralci in pevci iz Hollywooda.
To ni prvi in edini otok, ki ga v zadnjem času prodajajo slovenski južni sosedje. Po poročanju istra24 so na voljo tudi otoki v centralni Dalmaciji, Šibeniškem arhipelagu in v bližini Malega Lošinja. Cene se gibljejo od 11 do 70 evrov na kvadratni meter.

Na prodaj tudi otok blizu Splita

Na prodaj je tudi otok blizu Splita, njegova izklicna cena je 700.000 evrov. Več v članku Na prodaj otok na Jadranu: zakaj kljub velikemu zanimanju ne najdejo kupca in v spodnjem prispevku.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.