Še en nori izziv na TikToku, ki je imel za posledico tudi smrt (VIDEO)

Magazin 13. Jul 202317:21 0 komentarjev
TikTok, izziv, skok v vodo, gliser
TIKTOK.COM

Samo v pol leta so zaradi izziva, ki je "zahteval" skok v vodo z drvečega gliserja, v ZDA umrli štirje ljudje.

Izzivi na TikToku nimajo preveč skupnega z zdravim razumom, vseeno pa se jih ljudje lotevajo – kajti, bolj kot ste “utrgani”, “bizarni” in več kot tvegate, večje so možnosti, da ujamete svojih petnajst minut slave, piše N1 Zagreb.

Eden najnovejših izzivov je od uporabnikov “zahteval”, da na kar se le da nenavaden način skočijo z drvečega gliserja v vodo. Čeprav že ideja sama tistim, ki imajo vsaj malo pojma o fiziki, nakazuje, da gre za nevarnost, se je izziva lotilo kar nekaj uporabnikov družbenega omrežja z upanjem na kakšen všeček več. Tisti bolj previdni so z gliserjev skakali pri nizkih hitrostih, drugi, bolj “pogumni”, pa so se odločili, da naredijo še korak dlje. In umrli.

V zadnjega pol leta so samo v ameriški zvezni državi Alabama umrli štirje ljudje, ki so želeli kar najbolje izpasti na kameri, in pri skoku z drvečega gliserja v zraku izvajali akrobacije, ki so bile dejansko vratolomne.

Vsi štirje so si namreč zlomili vratove. Več pa jih je imelo vsaj nekoliko več “sreče” – utrpeli so “samo” zlome, piše hrvaški portal.

“Hoteli so se pokazati …. Smrt je bila trenutna,” je za Daily Mail povedal Jim Dennis, poveljnik reševalne službe iz Childersburga v Alabami. “V zadnjih šestih mesecih so umrle najmanj štiri osebe. Ljudje se lotijo TikTok izziva in se trudijo narediti nekaj norega, na koncu pa naredijo nekaj popolnoma neumnega. To je efekt kamere,” je dejal. “Če že hočete skakati z drvečega plovila, potem skočite z boka, vedno samo na noge in absolutno ne na glavo. Tudi ne poskušajte skočiti visoko v zrak, pač pa poskusite zdrsniti v vodo,” je povedal.

@leparisienLe « boat jumping », ce challenge TikTok mortel qui inquiète aux États-Unis♬ son original – Le Parisien

Čeprav se pri običajnih skokih v vodo zdi, da površino zlahka prebijemo, pa temu v resnici ni tako. Voda je namreč izredno nestisljiva in skoki vanjo z veliko hitrostjo ali z velike višine so lahko podobni skoku na betonsko površino. Vsakdo, ki je kdaj skočil v vodo in na njeni površini pristal s ploskim trebuhom ali hrbtom (ali kot ponekod rečejo “na ploh”), je to zagotovo dobro občutil.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!