Se je slavna pesem Celine Dion po nesreči Titana res zavihtela na vrh lestvic?

Magazin 26. Jun 202319:09 0 komentarjev
titanik, Kate Winslet, Leonardo DiCaprio
PROFIMEDIA

Na Twitterju se je pojavila objava, da se je slavna pesem "My Heart Will Go On" iz filma Titanik po nesreči podmornice Titan zavihtela na vrh glasbenih lestvic. Številni uporabniki so objavo delili, o neverjetni poslušanosti legendarne pesmi Celine Dion pa so poročali tudi številni tuji mediji, ki pišejo predvsem o svetu slavnih. Je nesrečna implozija Titana res vzrok za ponoven vzpon legendarne pesmi?

18. junija je podmornica Titan, s katero si je petčlanska posadka želela ogledati razbitine Titanika, izgubila stik z osebjem na kopnem. Sledili so mučni dnevi iskalnih akcij v Atlantskem oceanu, minuli četrtek pa je ameriška obalna straža sporočila, da so razbitine, ki so jih reševalci našli 500 metrov stran od potopljenega Titanika, del pogrešane podmornice.

Tragedijo, v kateri je umrlo vseh pet oseb, so za širjenje lažnih novic izkoristili številni spletni uporabniki.

Na isti dan se je na Twitterju pojavila objava, v kateri je avtor trdil, da se je legendarna pesem “My Heart Will Go On” iz filma Titanik od trenutka, ko je v javnost prišla informacija o pogrešani podmornici, zavihtela na 12. mesto Billboardove lestvice. Na glasbeni platformi Spotify naj bi jo naročniki predvajali skoraj 8.000.000-krat.

Številni uporabniki Twitterja so objavo delili, o neverjetni poslušanosti legendarne pesmi Celine Dion pa so poročali tudi številni tuji mediji, ki pišejo predvsem o svetu slavnih. Na spletni strani Snopes, ki preverja resničnost trditev različnih spletnih uporabnikov, so zato pregledali številne glasbene lestvice in ugotovili, da pesmi iz filma Titanik ni na niti eni.

Na Billboardovi lestvici 200 najbolj poslušanih pesmi na svetovni ravni je na 12. mestu pesem “Last Night” in ne “My Heart Will Go On”, prav tako je ni na Billboardovi lestvici stotih najbolj poslušanih pesmi v prejšnjem tednu. Na 12. mestu je namreč pesem “Anti-Hero” pevke Taylor Swift.

Balade ni bilo niti na Spotifyevi lestvici najbolj poslušanih skladb.

“Pesem “My Heart Will Go On” je bila po podatkih Spotifya predvajana več kot 460.000.000-krat, odkar je na voljo na omenjeni platformi. Ni pa mogoče, da je bila v enem tednu predvajana več kot 7.000.000-krat in hkrati ni bila uvrščena na lestvico dvestotih najbolj predvajanih skladb. Tako poslušanost namreč dosegajo pesmi na dnu lestvice,” so zapisali ustvarjalci spletne strani Snopes.

Vse N1ajboljše: Kaj se dogaja v zakulisju N1?

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!