Severna Koreja nepričakovano odpovedala prvi komercialni let v tujino po covidu

Svet 21. Avg 202314:12 0 komentarjev
Air Koryo
PROFIMEDIA

Severna Koreja je nepričakovano odpovedala prvi mednarodni komercialni let po pandemiji. Letalo bi moralo prispeti v Peking, let pa je bil odpovedan dve uri po napovedanem prihodu.

Na letališče v Pekingu bi moral danes prispeti prvi mednarodni komercialni let iz Pjongjanga po letu 2020, a je bil dve uri po napovedanem prihodu odpovedan. Na letališču so za francosko tiskovno agencijo AFP pojasnili, da severnokorejski letalski prevoznik Air Koryo ni podal razloga za odpoved leta.

Letalo severnokorejske državne letalske družbe Air Koryo bi moralo v Peking prispeti okoli 4. ure zjutraj po srednjeevropskem času. Vendar so skoraj dve uri po načrtovanem prihodu sporočili, da je let na razočaranje predstavnikov medijev, ki so čakali na prve mednarodne letalske potnike iz Severne Koreje, odpovedan, navaja AFP.

Kitajsko zunanje ministrstvo je na vprašanje glede odpovedi leta odgovorilo le to, da je odobrilo ponovno vzpostavitev komercialnih letov med Pekingom in Pjongjangom.

“V poletni in jesenski letalski sezoni … je kitajska stran odobrila načrte letov za potnike, kot sta liniji Pjongjang-Peking in Peking-Pjongjang družbe Air Koryo,” je pojasnil tiskovni predstavnik zunanjega ministrstva Wang Wenbin.

Air Koryo odpovedal let v Peking
PROFIMEDIA

V pekinški pisarni družbe Air Koryo so za AFP odgovorili, da ne poznajo vzroka za odpoved leta.

Severna Koreja je od začetka leta 2020, ko je zaradi izbruha pandemije covida-19 zaprla svoje meje, večinoma odrezana od sveta. Vendar se v zadnjem času pojavljajo znaki, da postaja Pjongjang vedno bolj popustljiv glede nadzora na meji, poroča AFP.

Tako so se kitajski in ruski predstavniki, kot prvi tuji visoki predstavniki po več letih, pretekli mesec udeležili vojaške parade v severnokorejski prestolnici. Prejšnji teden pa so oblasti v Pjongjangu športni delegaciji dovolile udeležbo na tekmovanju v taekwondoju v Kazahstanu.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!