Slovenec skoraj leto dni po Istri “kradel kot sraka”, zdaj so ga ujeli

Črna kronika 19. Sep 202319:08 5 komentarjev
hrvaška
PROFIMEDIA

Hrvaška policija je stopila na prste 41-letnemu slovenskemu državljanu, ki je skoraj eno leto po trgovinah na območju Istre "kradel kot sraka". V enajstih mesecih je storil petnajst tatvin, kradel pa je predvsem parfume, pišejo hrvaški mediji.

Istrska policija je ujela 41-letnega slovenskega državljana, ki je med lanskim avgustom in letošnjim septembrom na območju Istre storil petnajst tatvin.

Kradel je predvsem parfume in nekatere druge predmete, s čimer je povzročil za nekaj tisoč evrov škode, piše portal Istra24.

Moški je kradel na območju celotne istrske županije, sedem tatvin je storil na območju Pulja, šest na območja Rovinja, nazadnje pa je predolge prste imel v Umagu, kjer so ga med tatvino tudi zasačili.

Med poskusom kraje parfuma v trgovskem centru na Labinski ulici je 41-letnika ujel varnostnik in nato poklical policijo. Po pisanju portala so policisti zoper storilca uporabili prisilna sredstva, pri čemer je utrpel poškodbe.

Med kriminalistično preiskavo so nato ugotovili, da to za moškega ni bil prvi poskus tatvine. Storilec je v priporu na istrski policijski upravi.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje