Smučanje kot iz nočne more: “Obupano sem kričala, dokler nisem izgubila glasu”

Magazin 30. Jan 202410:45 0 komentarjev
Noč je preživela v gondoli
Foto: PROFIMEDIA

Ženska, ki je v noči na četrtek obtičala v kabinski žičnici na smučišču Lake Tahoe v Kaliforniji, je za podružnico CNN KCRA povedala, da je "obupano kričala, dokler ni izgubila glasu".

Monica Laso, ki se je na smučišče odpravila s prijatelji, si ni predstavljala, da bo noč preživela v gondoli, je povedala v intervjuju za podružnico CNN.

Dejala je, da jo je deskanje tako utrudilo, da ni zmogla še enega spusta po hribu, zato je stopila do delavca, ki jo je vodil do gondole. A tega, kar se je zgodilo, niti v sanjah ni pričakovala. Gondola se je ustavila okoli 17. ure, le dve minuti po tem, ko je vstopila vanjo.

“Pri sebi nisem imela telefona, svetilke ali česarkoli drugega,” je povedala Laso. Tako je ostala ujeta v zraku in na mrazu, pozornost pa je poskušala pritegniti s kričanjem, a je ni nihče slišal.

“Kričala sem, dokler nisem izgubila glasu.” Noč je preživela visoko nad tlemi, medtem ko so se temperature ponoči spustile 5 stopinj pod ničlo.

Njeni prijatelji so jo prijavili kot pogrešano, potem ko z njo niso mogli vzpostaviti stika. Šele ko je v petek zjutraj gondola ponovno začela delovati, so ekipe ugotovile, da je Laso noč preživela v njej.

Tiskovna predstavnica gasilske in reševalne službe South Lake Tahoe Kim George je povedala, da so Laso primerno oskrbeli na kraju dogodka.

“Varnost in dobro počutje naših gostov sta naša prednostna naloga v letovišču Heavenly Mountain Resort. Okoliščine še preiskujemo,” pa je dejal podpredsednik in glavni operativni direktor letovišča Tom Fortune.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!