Spregovorili starši 13-letnega beograjskega strelca: Globoko in iskreno žalujemo

Svet 25. Maj 202318:07 1 komentar
Žalovanje v Beogradu
REUTERS/Antonio Bronic

Starši dečka, ki je 3. maja na osnovni šoli Vladislava Ribnikarja v Beogradu s pištolo ubil deset ljudi in jih pet ranil, so po več kot 20 dneh spregovorili in izrazili sožalje svojcem žrtev.

“Tistega 3. maja je zavladala večna tišina, v kateri vsak dan tiho jokamo od neozdravljive bolečine in žalosti za vsakim nedolžno umrlim otrokom ter za Draganom, ki je s tako ljubeznijo skrbel za otroke. Globoko in iskreno žalujemo, vsem družinam pa izrekamo sožalje zaradi njihove izgube, ki je tudi naša izguba. Za zmeraj bomo žalostni,” so preko odvetniške družbe sporočili starši trinajstletnega dečka.

Njun sin, učenec sedmega razreda, je 3. maja zjutraj v šoli s strelnim orožjem ubil osem učencev in šolskega paznika ter ranil šest ljudi. Ena od ranjenih deklet poškodbam podlegla v bolnišnici manj kot dva tedna po grozljivem dogodku.

En deček, ki je bil takrat hudo ranjen in je utrpel hude poškodbe vratu ter hrbtenice, bo zdravljenje po navedbah srbskega ministrstva za zdravje najverjetneje nadaljeval v Chicagu v Združenih državah Amerike.

Dečkovo mamo so zaslišali na višjem državnem tožilstvu, oče pa je v priporu.

Tudi mati ene od umrlih deklic je napisala ganljivo pismo, ki ga je delila na družbenih omrežjih. V njem se je spraševala, zakaj starši storilca niso poiskali pomoči, ko še ni bilo prepozno. Celoten zapis lahko preberete tukaj.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje