Streljanje na podzemni železnici v Bronxu: en človek umrl, še pet ranjenih

Svet 13. Feb 202408:15 1 komentar
Newyorška policija ob streljanju na podzemni železnici
Foto: PROFIMEDIA

V ponedeljek je na podzemni železnici v New Yorku v streljanju umrl 34-letni moški. Po prepiru najstnikov je eden od njih potegnil pištolo in začel streljati na potnike v vagonu in na postaji. V streljanju je bilo ranjenih še pet ljudi, policija pa strelca še išče.

Strelski napad po prepiru najstnikov na vlaku podzemne železnice v Bronxu v New Yorku je v ponedeljek terjal življenje 34-letnega moškega, pet ljudi pa je bilo ranjenih, poroča newyorška policija, ki je minulo noč iskala pobeglega strelca.

“Trenutno si najbolj iskana oseba v mestu in bolje zate je, da se prostovoljno predaš,” je neznanemu strelcu sporočil poveljnik policije podzemne železnice Michael Kemper, poročajo lokalne televizije. “Ko bodo aretirali krivca, se mora soočiti s hitrimi in resnimi posledicami,” je dodal.

Lokalni mediji poročajo, da je eden od najstnikov med prepirom potegnil pištolo ter začel streljati. Streljanje se je iz vagona vlaka preselilo na platformo postaje.

Policija poroča, da je 34-letnik umrl kmalu po prihodu v bolnišnico, krogle so zadele še 28-letnega moškega v roko, 29-letno žensko v obraz, 71-letnega moškega ter 15-letnega fanta in 14-letno dekle. Večinoma so bili potniki na vlaku.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje