Teoretik zarot Alex Jones mora plačati skoraj milijardo evrov odškodnine

Svet 12. Okt 202222:38 0 komentarjev
Alex Jones
REUTERS

Ameriški desničarski skrajnež in provokator Alex Jones mora staršem osmih žrtev in agentu FBI plačati 965 milijonov dolarjev (995 milijonov evrov) odškodnine, ker je na svojem mediju trdil, da je bil pokol otrok v šoli Sandy Hook leta 2012 izmišljotina levičarjev. 

Množični morilec je konec leta 2012 na osnovni šoli Sandy Hook v Newtownu v zvezni državi Connecticut pobil 20 otrok in šest odraslih oseb. Zločin je pretresel ZDA.

Teoretik zarot Alex Jones je v svoji radijski oddaji skoraj deset let zatrjeval, da je pokol izmišljotina levičarjev, ki želijo prepovedati orožje, starši pa so plačani igralci. Trdil je, da v napadu leta 2012 ni umrl nihče. Njegove laži so spodbudile nestrpneže, da so staršem ubitih otrok grozili, tudi s smrtjo.

Družine osmih žrtev in agent FBI, ki se je takrat odzval na napad, so na sojenju od Jonesa zaradi laži zahtevali 550 milijonov dolarjev (567 milijonov evrov) odškodnine.

Jones je sicer v ločenem sojenju avgusta letos v Teksasu priznal, da je bil napad “100-odstotno resničen”. Teksaška porota je takrat Jonesu naložila, da mora staršem ubitega 6-letnega Jesseja Lewisa plačati 45,2 milijona dolarjev (46,6 milijona evrov) odškodnine.

Preberite tudi: Od obrobneža do vplivneža teorij zarot

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!