To je obraz dveh Srbij: ženica in kordon policistov, Vučićev sprehod … (VIDEO)

Svet 25. Dec 202318:22 2 komentarja
Srbija, protesti, Beograd
Foto: PROFIMEDIA

Sinočnji protest v Beogradu pred stavbo državne volilne komisije se je končal z nasiljem in policijskim posredovanjem, v katerem je bilo poškodovanih več ljudi. Po spletu so zakrožile fotografije in posnetki o policijskem nasilju, tudi posnetek, kako eden od policistov svojega kolega v civilu udari z gumijevko. V Beogradu sicer tudi danes potekajo protestni shodi.

Med objavami včerajšnjega protesta v središču Beograda, ki so danes preplavile družbena omrežja, še posebej izstopa fotografija starejše ženske, ki sama stoji pri miru pred kordonom policistov, oblečenih v polno opremo za boj proti protestnikom.

Številni uporabniki družbenih omrežij so delili omenjeno fotografijo, ki po njihovem mnenju predstavlja obraz dveh Srbij. Pod fotografijo so se pojavili številni komentarji, med drugim, da ima gospa ogromen ponos in pogum ter da se ne boji policije. “To je odnos,” je komentiral eden od uporabnikov omrežja Facebook, drugi pa je zapisal: “Ona stoji pokončno, pogumno in ponosno. Ta država žre svoje ljudi in tiste, ki jo imajo najraje.”

Protesti v Beogradu
Protesti v Beogradu (Foto: PROFIMEDIA)

V središču Beograda se je tudi danes zbrala množica protestnikov.

Družbena omrežja je preplavil tudi posnetek, ki ga je med protestom objavil novinar portala nova.rs. Opazil je namreč moškega, ki se je sprehajal na terasi predsedstva. Ker so zbrani mislili, da gre za predsednika države Aleksandra Vučića, so ga izžvižgali.

Vučić je danes v objavi na Instagramu potrdil, da se je po terasi dejansko sprehajal on. “Jaz sem bil tisti na terasi predsedstva, na svojem delovnem mestu. Nisem se vas bal in ne bom vam pustil, da uničite Srbijo,” je dejal Vučić. Dodal je, da so bili policisti in lastnina države “brutalno napadeni” s strani tistih, ki so se odločili uničiti demokracijo v Srbiji.

Na družbenem omrežju X pa se je pojavil posnetek policistov, ki so s pomočjo gumijevk skušali razgnati nasilne protestnike. Eden od policistov je med posredovanjem pomotoma udaril tudi svojega kolega, ki je bil tam v civilu.

Srbski notranji minister Bratislav Gašić je sedem poškodovanih policistov, ki so poškodbe utrpeli med sinočnjim protestom, obiskal v beograjskem urgentnem centru.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje