Trumpov tekmec bo kandidaturo naznanil v pogovoru z Muskom na Twitterju

Svet 23. Maj 202321:53 0 komentarjev
Ron DeSantis
Marco Bello/REUTERS

Ameriški mediji poročajo, da bo floridski guverner Ron DeSantis, ki velja za glavnega protikandidata nekdanjemu predsedniku ZDA Donaldu Trumpu na predsedniških volitvah prihodnje leto, svojo kandidaturo v sredo tudi uradno naznanil. To naj bi storil med pogovorom s prvim možem Twitterja Elonom Muskom na njegovi platformi.

Floridski guverner Ron DeSantis, ki na prihajajočih predsedniških volitvah v Združenih državah Amerike (ZDA) velja za največjega protikandidata nekdanjemu predsedniku Donaldu Trumpu, naj bi svojo kandidaturo v sredo tudi uradno naznanil.

To naj bi storil kar na Twitterju, in sicer med pogovorom z lastnikom Twitterja in Tesle Elonom Muskom. Pogovor naj bi opravila na platformi Twitter Spaces, poroča BBC, in sicer ob 18. uri po lokalnem času, kar je ob polnoči po centralnoevropskem času.

DeSantis naj bi še isti večer v sklopu začetka kampanje objavil tudi prvi promocijski video. To bo končalo večmesečna ugibanja o tem, kdaj bo uradno objavil svojo kandidaturo.

Po poročanju BBC ni jasno, ali to, da bo Musk gostil začetek njegove kampanje na svoji platformi, pomeni tudi njegovo podporo DeSantisovi kandidaturi. Je pa na dogodku Wall Street Journala zatrdil, da bo to “prvič”, ko bo nekdo svojo predsedniško kandidaturo naznanil na družbenih omrežjih.

Je pa Musk DeSantisu, kot smo poročali, že pred časom napovedoval podporo, kar je marsikoga presenetilo.

Musk se je takrat prvič jasneje opredelil, koga namerava podpreti leta 2024. Kot je obrazložil, si na mestu predsednika želi nekoga “razumnega in sredinskega”, kar po njegovem mnenju DeSantis je. Dodal je, da je na razumskost in sredinskost upal tudi, ko je oblast prevzel Joe Biden, a je ostal razočaran.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!