Tudi na Hrvaškem cene nepremičnin rastejo

Svet 16. Jul 202208:38 > 08:48 0 komentarjev
Nepremičnine Hrvaška
PROFIMEDIA

Cene stanovanjskih nepremičnin na Hrvaškem so se v prvem četrtletju letos v četrtletni primerjavi zvišale za pet odstotkov, v medletni primerjavi pa za 13,5 odstotka, so pokazali podatki hrvaškega zavoda za statistiko. To je najvišja rast v kakšnem četrtletju na letni ravni doslej.

S tem se nadaljuje rast cen stanovanjskih nepremičnin, ki traja že od drugega trimesečja leta 2017. Doslej so na Hrvaškem najvišjo rast cen stanovanjskih nepremičnin v kakšnem četrtletju na letni ravni zabeležili v drugem četrtletju leta 2019, ko so se cene v primerjavi z enakim obdobjem leta 2018 zvišale za 10,4 odstotka.

Novi stanovanjski objekti so se v prvem trimesečju v primerjavi s četrtim četrtletjem lani podražili za 9,2 odstotka, v primerjavi s prvim četrtletjem lani pa za 20,3 odstotka. Cene stanovanjskih objektov v Zagrebu so se v prvem četrtletju v primerjavi z zadnjim trimesečjem leta 2021 zvišale za 6,5 odstotka, na obali za 3,3 odstotka, v drugih delih države pa za 6,4 odstotka.

Na letni ravni so se cene nepremičnin v prestolnici povzpele za 16 odstotkov, na obali za 10,9 odstotka, v drugih delih države pa za 14,4 odstotka.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!