Umrl Frank Farian, ustanovitelj skupine Boney M in dua Milli Vanilli

Magazin 23. Jan 202417:45 0 komentarjev
M Frank Farian
Foto: PRROFIMEDIA/ IMAGO

Umrl je nemški glasbeni producent in nekdanji pevec Frank Farian, sicer bolj znan kot ustanovitelj disko glasbene skupine Boney M. Med drugim je podpisan pod njihovi uspešnici Daddy Cool in Rasputin. Poleg omenjene skupine je zaslužen tudi za nastanek dua Milli Vanilli.

Kot je danes po poročanju nemške tiskovne agencije dpa sporočila njegova družina, je 82-letni Frank Farian umrl mirno na svojem domu v ameriškem Miamiju.

Farian je bil vse od 70. let minulega stoletja producent svetovno znanih pop hitov. Njegove pesmi se uvrščajo med klasike pop glasbe in veljajo za glasbo neke generacije. Ustanovil je tudi svetovno uspešne skupine, kot sta Boney M. in duo Milli Vanilli. Lani je med drugim luč sveta ugledal ameriški dokumentarec o nemško-francoskem duo Milli Vanilli, za katera se je v začetku 90. let minulega stoletja izkazalo, da sama sploh ne pojeta.

Farian se je rodil kot Franz Reuther v nemškem Kirnu v nemški zvezni deželi Porenje – Pfalška. Pri 14 letih se je preselil v Posarje in se izučil za kuharja. Svojo prvo ploščo je s skupino Die Schatten posnel leta 1963 v nekdanjem hlevu. Kasneje se je preselil v Rosbach pri Frankfurtu in nato v ZDA.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!