V Kanadi rešili 33 od 39 rudarjev, ujetih pod zemljo

Svet 28. Sep 202111:54 > 18:28 0 komentarjev
reševanje rudarjev v Kanadi
PROFIMEDIA

V rudarski nesreči, ki se je v nedeljo zgodila na vzhodu Kanade, je v rudniku ostalo ujetih 39 rudarjev. Nesreča je poškodovala transportni sistem in onemogočila dostop do glavnega izhoda, je sporočilo pristojno rudarsko podjetje. Rešili so 33 rudarjev, v nesreči ni bil poškodovan nihče.

Nesreča se je zgodila, ko je težko zajemalno vedro trčilo v transportni sistem v rudniku Totten v Sudburyju v Ontariu in ga pri tem poškodovalo. Ujeti rudarji imajo dostop do hrane in vode.

Reševanje poteka s pomočjo vrvi in lestev, s katerimi si rudarji pomagajo pri vzponu do izhoda. “To je precej globoko – 3000 metrov je dolga pot. Zato traja tako dolgo,” je pojasnil vodja reševanja iz rudnika Shawn Rideout. Izrazil je upanje, da bodo do konca dneva iz rudnika uspešno rešili še preostalih šest rudarjev, ki so še vedno ujeti pod zemljo.

Nekateri rudarji niso fizično pripravljeni na vzpon, zato jih bodo iz rudnika z vrvmi dvignili reševalci.

Vse operacije v rudniku, v katerem je zaposlenih 200 ljudi, so od nedeljske nesreče ustavljene. Iz podjetja Vale so prav tako sporočili, da bodo pred ponovnim zagonom delovnih operacij v rudniku stanje znova ocenili.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!