V nemškem varstvenem zavodu našli mrtvo deklico, preiskujejo tri mladoletnike

Svet 05. Apr 202317:25
Nemška policija
Daniel Vogl/dpa/PROFIMEDIA

V enem od nemških zavodov za varstvo otrok in mladostnikov so v sobi našli truplo 10-letne oskrbovanke. Po poročanju nemških medijev je deklica verjetno umrla nasilne smrti, obstaja tudi sum spolnega nasilja.

V bavarskem mestu Wunsiedel na vzhodu Nemčije so zaposleni v zavodu za varstvo otrok in mladostnikov Sveti Jožef v torek zjutraj našli truplo 10-letne oskrbovanke, poroča nemški Spiegel. Po navedbah policije so deklico našli v njeni sobi.

Okoliščine dekličine smrti so še vedno nejasne. Iz urada državnega tožilstva so, kot piše Spiegel, potrdili, da smrt obravnavajo kot nenaravno in povzročeno s strani tretjih oseb. O posledicah nasilja ali poškodbah na truplu ter morebitnem morilskem orožju niso želeli govoriti. Državno tožilstvo je odredilo obdukcijo trupla.

Nemška policija
Daniel Vogl/dpa/PROFIMEDIA

Po poročanju nemških medijev naj bi se preiskava trenutno osredotočala na tri dečke iz zavoda, dva 11-letnika in 16-letnika. Po poročanju portala focus.de, ki povzema nemški RTL, preiskovalci domnevajo, da so dečki “zelo verjetno” odgovorni za dekličino smrt. Kot še piše portal, pristojni neuradno govorijo o indicih, da so trije mladoletniki resda vpleteni v incident, ki je privedel do smrti deklice, a da ni jasno, na kakšen način oziroma ali bi lahko šlo za nesrečo.

Več nemških medijev sicer poroča, da je policija dečke osumila in priprla, a so preiskovalci te navedbe ze časopis Welt zanikali, češ da niso še nikogar aretirali in identificirali nobenega osumljenca.

Kot je prav tako poročal RTL, naj bi deklico našli delno slečeno, preiskava pa naj bi potekala tudi v smeri spolnih prestopkov. Na kraju dogodka poteka obširna policijska in kriminalistična preiskava. Skrb za otroke in zaposlene je prevzela posebna krizna ekipa, piše Spiegel.

Vodstvo mladinskega zavoda medijem ni posredovalo nobenih informacij. Kot piše Spiegel, je zavod Sveti Jožef del katoliške službe za varstvo mladine regensburške škofije in skrbi za okoli 90 otrok in mladih.

Nemška policija
Daniel Vogl/dpa/PROFIMEDIA

To je že druga nasilna smrt mladoletnice v Nemčiji v zadnjem mesecu. V sredini marca je sta 12- in 13-letnica umorili 12-letno deklico. Njeno truplo so s številnimi vbodnimi ranami našli v gozdu blizu doma.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.