V novih napadih hutijevcev na ladje v Rdečem morju prvi smrtni žrtvi

Svet 06. Mar 202419:35 > 19:49 0 komentarjev
Foto: REUTERS

Hutijevci so danes zjutraj ponovno napadli komercialno ladjo na obali Jemna, pri tem pa sta dva človeka umrla. Gre za prvi smrtni žrtvi, odkar hutijevci napadajo Zahodne ladje, po poročanju BBC sporočajo ameriški uradniki. 

Jemenski hutijevci že mesece napadajo komercialne ladje v Rdečem morju, napadi pa so danes prvič rezultirali v smrtnih žrtvah. V jutranjih napadih sta namreč umrla dva človeka, po poročanju BBC sporočajo ameriški uradniki. Kot poroča CNN, naj bi hutijevci uporabili balistično raketo.

Ob tem je bilo šest članov posadke tudi ranjenih, so ameriški uradniki povedali za ameriški CBS.

Na krovu tovorne ladje z zastavo Barbadosa je izbruhnil požar, ko je bila ta v bližini jemenskega mesta Aden, so povedali upravitelji. Posadka po besedah hutijevcev, ki jih podpira Iran, ni upoštevala njihovih opozoril.

Britansko veleposlaništvo v Jemnu je sporočilo, da je smrt žalostna, vendar neizogibna posledica nepremišljenega streljanja hutijevcev.

Hutijevci so do zdaj izvedli več kot 45 raketnih napadov in napadov z berzpilotniki na komercialna Zahodna plovila, ki plujejo po Rdečem morju. Večino napadov so do zdaj prestregli, poroča CNN. Napade od januarja dalje vračata tudi ZDA in Velika Britanija. Uničiti želijo hutijevsko opremo, s katero napada Zahodne ladje.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!